Inspecteurs van alle lokale zones krijgen ook een opleiding om accuraat te reageren bij schietpartijen op scholen, luidt het in De Morgen.

"De bedoeling is dat we nog dit najaar starten met crisisoefeningen in samenwerking met de scholen. We willen ervoor zorgen dat scholen weten wat ze moeten doen wanneer er zich een schietpartij of iets dergelijks voordoet, maar tegelijkertijd willen ook wij voorbereid zijn", zegt Antwerps politiewoordvoerder Fons Bastiaenssens.

De politie wil onder andere de grondplannen van alle schoolgebouwen kennen, zodat er optimaal kan worden gereageerd in geval van een noodsituatie. De Gentse ordediensten beschikken over een gelijkaardig plan en ook sommige kleinere zones willen het thema onder de aandacht brengen.

Er komen eveneens initiatieven op nationaal vlak. Operatie 'Amok' moet ervoor zorgen dat lokale politiediensten beter voorbereid zijn wanneer er zich een moordpartij op een school of crèche voordoet. (Belga)

Inspecteurs van alle lokale zones krijgen ook een opleiding om accuraat te reageren bij schietpartijen op scholen, luidt het in De Morgen. "De bedoeling is dat we nog dit najaar starten met crisisoefeningen in samenwerking met de scholen. We willen ervoor zorgen dat scholen weten wat ze moeten doen wanneer er zich een schietpartij of iets dergelijks voordoet, maar tegelijkertijd willen ook wij voorbereid zijn", zegt Antwerps politiewoordvoerder Fons Bastiaenssens. De politie wil onder andere de grondplannen van alle schoolgebouwen kennen, zodat er optimaal kan worden gereageerd in geval van een noodsituatie. De Gentse ordediensten beschikken over een gelijkaardig plan en ook sommige kleinere zones willen het thema onder de aandacht brengen. Er komen eveneens initiatieven op nationaal vlak. Operatie 'Amok' moet ervoor zorgen dat lokale politiediensten beter voorbereid zijn wanneer er zich een moordpartij op een school of crèche voordoet. (Belga)