Verschillende politici hebben zich weinig positief uitgedrukt over het spotje van Greenpeace. In het spotje was een dubbelganger van premier Di Rupo te zien, die gegijzeld en bedreigd werd door Electrabel. Reacties komen voorlopig vooral uit Franstalige hoek.

'Getuigt van weinig respect' Minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet noemt de spot "weinig aanvaardbaar". In Le Soir meent de minister dat het clipje van weinig respect getuigt voor de eerste minister en zijn functie.

Ook Ecolo-covoorzitster Emily Hoyos kon het filmpje niet appreciëren. Zij had het op de RTBF over "instrumentalisering van de afbeelding van politici." Ze vindt zich echter wel in de boodschap van Greenpeace. Volgens Hoyos bezondigt Electrabel zich immers aan "chantage" door te dreigen met de sluiting van centrales met banenverlies als gevolg.

Electrabel, dat in het spotje te kijk gezet wordt, heeft het over demagogie en een totaal gebrek aan respect.

Greenpeace houdt vol

Voor Greenpeace is het verhaal echter nog niet ten einde. De organisatie zette vandaag een nieuwe actie op poten voor de zetel van Electrabel in Brussel. Greenpeace-militanten gaven zich daarbij uit voor PS-militanten.

De Franstalige socialisten waren daarover niet te spreken. Net als elke ngo mag Greenpeace de boodschap verspreiden die ze wil, "maar dat het daarvoor dan op zijn minst de verantwoordelijkheid opneemt in plaats van de mensen op het verkeerde been te zetten", luidt het.

De premier zelf heeft nog steeds niet gereageerd. (Belga/GM)

Verschillende politici hebben zich weinig positief uitgedrukt over het spotje van Greenpeace. In het spotje was een dubbelganger van premier Di Rupo te zien, die gegijzeld en bedreigd werd door Electrabel. Reacties komen voorlopig vooral uit Franstalige hoek. 'Getuigt van weinig respect' Minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet noemt de spot "weinig aanvaardbaar". In Le Soir meent de minister dat het clipje van weinig respect getuigt voor de eerste minister en zijn functie. Ook Ecolo-covoorzitster Emily Hoyos kon het filmpje niet appreciëren. Zij had het op de RTBF over "instrumentalisering van de afbeelding van politici." Ze vindt zich echter wel in de boodschap van Greenpeace. Volgens Hoyos bezondigt Electrabel zich immers aan "chantage" door te dreigen met de sluiting van centrales met banenverlies als gevolg. Electrabel, dat in het spotje te kijk gezet wordt, heeft het over demagogie en een totaal gebrek aan respect. Greenpeace houdt vol Voor Greenpeace is het verhaal echter nog niet ten einde. De organisatie zette vandaag een nieuwe actie op poten voor de zetel van Electrabel in Brussel. Greenpeace-militanten gaven zich daarbij uit voor PS-militanten. De Franstalige socialisten waren daarover niet te spreken. Net als elke ngo mag Greenpeace de boodschap verspreiden die ze wil, "maar dat het daarvoor dan op zijn minst de verantwoordelijkheid opneemt in plaats van de mensen op het verkeerde been te zetten", luidt het. De premier zelf heeft nog steeds niet gereageerd. (Belga/GM)