Pol Van Den Driessche trekt zich terug als kandidaat voor N-VA bij de gemeenteraadsverkiezingen in Brugge, na de aantijgingen over ongewenste seksuele intimiteiten.

"Ik heb besloten de politieke strijd te staken", zegt Van Den Driessche in een persbericht. "De aanhoudende en georkestreerde aanvallen op mijn persoon zijn ondraaglijk geworden voor mijn gezin en mezelf. Dit is onmenselijk, we gaan inderdaad door de hel. Dit moet stoppen."

Verontschuldigingen

Van Den Driessche verwacht zelf dat "deze lynchpartij" zal blijven doorgaan zolang hij kandidaat is in Brugge "en op die manier een ernstige bedreiging vormt voor een aantal machthebbers en machtsgroepen".

De oud-journalist en huidig politicus biedt ook zijn verontschuldigingen aan tegenover de vrouwen die zijn gedrag als grensoverschrijdend hebben ervaren. "Ik heb dit toen niet zo aangevoeld en als dit vrijpostig of kwetsend overkwam: dat was nooit mijn bedoeling."

Ongewenste intimiteiten

De bal ging deze week aan het rollen door een artikel in het weekblad Humo. Daarin getuigden verschillende vrouwen over ongewenste seksuele intimiteiten vanwege Van Den Driessche. Er werd zelfs een vergelijking gemaakt met de affaire-DSK (Dominique Strauss-Kahn, nvdr.) in Frankrijk.

Ook CD&V, bij monde van voorzitter Wouter Beke, moeide zich door te verklaren dat de verhalen over Van Den Driessches gedrag vorig jaar hebben meegespeeld bij de beslissing om niet meer met hem in zee te gaan.

Intussen heeft één van de slachtoffers formeel een klacht ingediend. Humo zou met nog meer getuigenissen op de proppen komen.

N-VA Brugge zoekt nieuwe lijsttrekkerDe N-VA Brugge zegt de beslissing van Van Den Driessche te respecteren. Ze betreuren wel de hele zaak, waarbij het volgens de partij de doelstelling was om Pol uit te schakelen omdat hij aanzien werd als een "grote bedreiging". Volgens voorzitter Tijl Waelput wil Van Den Driessche zich gaan verdedigen als privépersoon en niet als politicus.

De partij zoekt nu wie de lijst zal trekken voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober. Ze heeft daarvoor nog tot september de tijd, want dan moeten de lijsten neergelegd worden. Intussen lopen alle voorbereidingen bij N-VA Brugge gewoon door, met vergaderingen en een programmacongres. (Belga/KVDA)

Pol Van Den Driessche trekt zich terug als kandidaat voor N-VA bij de gemeenteraadsverkiezingen in Brugge, na de aantijgingen over ongewenste seksuele intimiteiten. "Ik heb besloten de politieke strijd te staken", zegt Van Den Driessche in een persbericht. "De aanhoudende en georkestreerde aanvallen op mijn persoon zijn ondraaglijk geworden voor mijn gezin en mezelf. Dit is onmenselijk, we gaan inderdaad door de hel. Dit moet stoppen." Verontschuldigingen Van Den Driessche verwacht zelf dat "deze lynchpartij" zal blijven doorgaan zolang hij kandidaat is in Brugge "en op die manier een ernstige bedreiging vormt voor een aantal machthebbers en machtsgroepen". De oud-journalist en huidig politicus biedt ook zijn verontschuldigingen aan tegenover de vrouwen die zijn gedrag als grensoverschrijdend hebben ervaren. "Ik heb dit toen niet zo aangevoeld en als dit vrijpostig of kwetsend overkwam: dat was nooit mijn bedoeling." Ongewenste intimiteiten De bal ging deze week aan het rollen door een artikel in het weekblad Humo. Daarin getuigden verschillende vrouwen over ongewenste seksuele intimiteiten vanwege Van Den Driessche. Er werd zelfs een vergelijking gemaakt met de affaire-DSK (Dominique Strauss-Kahn, nvdr.) in Frankrijk. Ook CD&V, bij monde van voorzitter Wouter Beke, moeide zich door te verklaren dat de verhalen over Van Den Driessches gedrag vorig jaar hebben meegespeeld bij de beslissing om niet meer met hem in zee te gaan. Intussen heeft één van de slachtoffers formeel een klacht ingediend. Humo zou met nog meer getuigenissen op de proppen komen. N-VA Brugge zoekt nieuwe lijsttrekkerDe N-VA Brugge zegt de beslissing van Van Den Driessche te respecteren. Ze betreuren wel de hele zaak, waarbij het volgens de partij de doelstelling was om Pol uit te schakelen omdat hij aanzien werd als een "grote bedreiging". Volgens voorzitter Tijl Waelput wil Van Den Driessche zich gaan verdedigen als privépersoon en niet als politicus. De partij zoekt nu wie de lijst zal trekken voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober. Ze heeft daarvoor nog tot september de tijd, want dan moeten de lijsten neergelegd worden. Intussen lopen alle voorbereidingen bij N-VA Brugge gewoon door, met vergaderingen en een programmacongres. (Belga/KVDA)