Het mandaat van Pol Van Den Driessche (N-VA) als praktijkassistent journalistiek aan de UGent wordt na dit jaar niet verlengd. De vakgroep Communicatiewetenschappen boog zich begin mei over de zaak van de gewezen senator, die enkele maanden terug in het oog van de storm terechtkwam na aantijgingen wegens seksuele intimidatie. Ze stelde voor zijn aanstelling te laten uitdoven. Dat schrijft De Morgen.

Na de heisa rond de betichtingen zette Pol Van Den Driessche een stap opzij als lijsttrekker voor N-VA in Brugge. Hij werd door de partij weer opgevist als communicatiestratee en campagneleider. De vakgroep aan de UGent vergaderde lang en uitvoerig om een standpunt over zijn positie in te nemen.

Het verslag van de bijeenkomst maakt nergens melding van enige vorm van misplaatst gedrag van Van Den Driessche aan de universiteit. Wel worden "vragen gesteld ten aanzien van de nieuwe functie van de heer Van Den Driessche als media-adviseur van een politieke partij".

'Rekening houden met perceptie rond Pol Van Den Driessche'

"Ook", staat er te lezen, "wordt de bekommernis uitgedrukt om rekening te houden met de perceptie van de studenten die nu is ontstaan ten
aanzien van Pol Van Den Driessche".

Professor Karin Raeymaeckers bevestigt dat het mandaat van de ex-senator niet wordt verlengd. "Een politiek mandaat is niet verenigbaar met dat van praktijkassistent. Ook zonder mediaheisa zou de vakgroep onvermijdelijk tot die conclusie zijn gekomen", luidt het. (Belga/SD)Het mandaat van Pol Van Den Driessche (N-VA) als praktijkassistent journalistiek aan de UGent wordt na dit jaar niet verlengd. De vakgroep Communicatiewetenschappen boog zich begin mei over de zaak van de gewezen senator, die enkele maanden terug in het oog van de storm terechtkwam na aantijgingen wegens seksuele intimidatie. Ze stelde voor zijn aanstelling te laten uitdoven. Dat schrijft De Morgen. Na de heisa rond de betichtingen zette Pol Van Den Driessche een stap opzij als lijsttrekker voor N-VA in Brugge. Hij werd door de partij weer opgevist als communicatiestratee en campagneleider. De vakgroep aan de UGent vergaderde lang en uitvoerig om een standpunt over zijn positie in te nemen. Het verslag van de bijeenkomst maakt nergens melding van enige vorm van misplaatst gedrag van Van Den Driessche aan de universiteit. Wel worden "vragen gesteld ten aanzien van de nieuwe functie van de heer Van Den Driessche als media-adviseur van een politieke partij". 'Rekening houden met perceptie rond Pol Van Den Driessche'"Ook", staat er te lezen, "wordt de bekommernis uitgedrukt om rekening te houden met de perceptie van de studenten die nu is ontstaan ten aanzien van Pol Van Den Driessche". Professor Karin Raeymaeckers bevestigt dat het mandaat van de ex-senator niet wordt verlengd. "Een politiek mandaat is niet verenigbaar met dat van praktijkassistent. Ook zonder mediaheisa zou de vakgroep onvermijdelijk tot die conclusie zijn gekomen", luidt het. (Belga/SD)