'Terugkeer uit de hel'. Onder die titel zond Terzake een reportage uit over de gevallen N-VA-politicus Pol Van Den Driessche in zijn nieuwe rol als campagneleider voor de gemeenteraadsverkiezingen.

Van Den Driessche leidt in Brugge de campagne waar hij ook de coach is voor Ann Minne-Soete die hem opvolgde als kandidaat-burgemeester voor de N-VA.

'Hoofd rechtgehouden'
'Ik ga niet door de riolen van mijn stad kruipen,' zei Van Den Driessche in het eerste televisie-interview sinds hij in april uit de politiek stapte. 'Ik heb altijd mijn hoofd rechtgehouden, ondanks de slagen die ik heb gekregen. Ik ben blijven rondlopen in de stad en ik heb veel steun gekregen van de mensen.'

'Bladzijde omgedraaid'
Met de N-VA in Brugge gaat het intussen 'uitstekend', volgens voorzitter Bart De Wever die de campagnevoerders kwam steunen met zijn aanwezigheid. 'We hebben een bladzijde omgedraaid. Ons programma blijft hetzelfde, de dynamiek blijft dezelfde. We willen nog altijd mee deze stad besturen. We zullen wel zien in oktober.'

'Door een diep dal gegaan'
'Ik ben door een heel diep dag gegaan,' zei Van den Driessche. 'Dat geldt voor mezelf en voor mijn naasten. Ik probeer daar nu uit te kruipen.'

Pol Van Den Driessche raakte in april in opspraak door een artikel in Humo. Twee voormalige medewerksters getuigden over aanhoudende seksuele intimidatie en ongewenste intimiteiten. Nadat een week lang artikels verschenen op alle nieuwssites en in alle kranten, werd de positie van Van Den Driessche onhoudbaar.

GemeenteraadsverkiezingenNadat Van Den Driessche dreigde met een klacht tegen Humo, reageerde het blad dat het 'de poorten van de hel' zou openzetten. De klacht is vandaag nog nie tingediend. Tijdens het N-VA verkiezingscongres in het daaropvolgende weekend kondigde N-VA-voorzitter Bart De Wever aan dat Van Den Driessche uit de politiek stapte. De oud-senator borg meteen zijn ambitie op om voor de N-VA burgemeester van Brugge te worden.

Bart De Wever en de N-VA lieten Van Den Driesse niet vallen. Hij mocht communicatiespecialist van de partij blijven en is nu ook campagneleider in West-Vlaanderen. Hij wordt dus mee verantwoordelijk voor de uitslag van de N-VA bij de gemeenteraadsverkiezingen in oktober zonder dat hij zelf mee op het podium zal staan.'Het is nu niet opportuun om op een lijst te staan,' zei Van Den Driessche in Terzake. 'Op termijn? Que sera, sera.' (EE)

'Terugkeer uit de hel'. Onder die titel zond Terzake een reportage uit over de gevallen N-VA-politicus Pol Van Den Driessche in zijn nieuwe rol als campagneleider voor de gemeenteraadsverkiezingen. Van Den Driessche leidt in Brugge de campagne waar hij ook de coach is voor Ann Minne-Soete die hem opvolgde als kandidaat-burgemeester voor de N-VA.'Hoofd rechtgehouden' 'Ik ga niet door de riolen van mijn stad kruipen,' zei Van Den Driessche in het eerste televisie-interview sinds hij in april uit de politiek stapte. 'Ik heb altijd mijn hoofd rechtgehouden, ondanks de slagen die ik heb gekregen. Ik ben blijven rondlopen in de stad en ik heb veel steun gekregen van de mensen.''Bladzijde omgedraaid' Met de N-VA in Brugge gaat het intussen 'uitstekend', volgens voorzitter Bart De Wever die de campagnevoerders kwam steunen met zijn aanwezigheid. 'We hebben een bladzijde omgedraaid. Ons programma blijft hetzelfde, de dynamiek blijft dezelfde. We willen nog altijd mee deze stad besturen. We zullen wel zien in oktober.''Door een diep dal gegaan' 'Ik ben door een heel diep dag gegaan,' zei Van den Driessche. 'Dat geldt voor mezelf en voor mijn naasten. Ik probeer daar nu uit te kruipen.' Pol Van Den Driessche raakte in april in opspraak door een artikel in Humo. Twee voormalige medewerksters getuigden over aanhoudende seksuele intimidatie en ongewenste intimiteiten. Nadat een week lang artikels verschenen op alle nieuwssites en in alle kranten, werd de positie van Van Den Driessche onhoudbaar.GemeenteraadsverkiezingenNadat Van Den Driessche dreigde met een klacht tegen Humo, reageerde het blad dat het 'de poorten van de hel' zou openzetten. De klacht is vandaag nog nie tingediend. Tijdens het N-VA verkiezingscongres in het daaropvolgende weekend kondigde N-VA-voorzitter Bart De Wever aan dat Van Den Driessche uit de politiek stapte. De oud-senator borg meteen zijn ambitie op om voor de N-VA burgemeester van Brugge te worden. Bart De Wever en de N-VA lieten Van Den Driesse niet vallen. Hij mocht communicatiespecialist van de partij blijven en is nu ook campagneleider in West-Vlaanderen. Hij wordt dus mee verantwoordelijk voor de uitslag van de N-VA bij de gemeenteraadsverkiezingen in oktober zonder dat hij zelf mee op het podium zal staan.'Het is nu niet opportuun om op een lijst te staan,' zei Van Den Driessche in Terzake. 'Op termijn? Que sera, sera.' (EE)