Gewezen kandidaat-burgemeester voor Brugge Pol Van Den Driessche (N-VA) daagt Humo-journalist Jan Antonissen voor de rechter wegens laster. Dat meldt Het Nieuws van vtm.

In april stapte Pol Van Den Driessche uit de politiek nadat hij in opspraak kwam door een artikel in Humo waarin twee voormalige medewerksters hem beschuldigden van langdurige seksuele intimidatie en ongewenste intimiteiten.

Na een hele week van artikels op nieuwssites en in kranten werd de positie van Van Den Driessche als lijsttrekker voor de N-VA bij de gemeenteraadsverkiezingen onhoudbaar.

Twee maanden na de feiten nodigde Van Den Driessche enkele media uit om hem te volgen terwijl hij samen met N-VA-voorzitter Bart De Wever op campagne ging in Brugge.

Van Den Driessche leek zich als een vis in het water te voelen in zijn rol als campagneleider en De Wever zei voor de camera van Terzake dat 'de episode' achter de rug lag.

Terzake noemde de reportage 'Terugkeer uit de hel'. Over een gerechtelijke procedure werd met geen woord gerept.

Een dag later kondigt Van Den Driessche dan toch aan dat hij een klacht heeft neergelegd tegen Jan Antonissen, de journalist die met het artikel 'De Vlaamse Dominique Strauss-Kahn' een einde maakte aan zijn politieke carrière. Van Den Driessche dient een klacht in wegens laster en eist een schadevergoeding.

De Brugse campagneleider blijft voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober aan de zijlijn staan, maar sluit naar verluidt een terugkeer bij de verkiezingen van 2014 niet uit. (EE)

Gewezen kandidaat-burgemeester voor Brugge Pol Van Den Driessche (N-VA) daagt Humo-journalist Jan Antonissen voor de rechter wegens laster. Dat meldt Het Nieuws van vtm. In april stapte Pol Van Den Driessche uit de politiek nadat hij in opspraak kwam door een artikel in Humo waarin twee voormalige medewerksters hem beschuldigden van langdurige seksuele intimidatie en ongewenste intimiteiten. Na een hele week van artikels op nieuwssites en in kranten werd de positie van Van Den Driessche als lijsttrekker voor de N-VA bij de gemeenteraadsverkiezingen onhoudbaar. Twee maanden na de feiten nodigde Van Den Driessche enkele media uit om hem te volgen terwijl hij samen met N-VA-voorzitter Bart De Wever op campagne ging in Brugge. Van Den Driessche leek zich als een vis in het water te voelen in zijn rol als campagneleider en De Wever zei voor de camera van Terzake dat 'de episode' achter de rug lag. Terzake noemde de reportage 'Terugkeer uit de hel'. Over een gerechtelijke procedure werd met geen woord gerept. Een dag later kondigt Van Den Driessche dan toch aan dat hij een klacht heeft neergelegd tegen Jan Antonissen, de journalist die met het artikel 'De Vlaamse Dominique Strauss-Kahn' een einde maakte aan zijn politieke carrière. Van Den Driessche dient een klacht in wegens laster en eist een schadevergoeding. De Brugse campagneleider blijft voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober aan de zijlijn staan, maar sluit naar verluidt een terugkeer bij de verkiezingen van 2014 niet uit. (EE)