Volgens de politie zijn sommige Pokémonjagers zo afgeleid door hun smartphone dat ze een gevaar zijn op de openbare weg. Dat schrijven De Morgen en Het Laatste Nieuws maandag.

De politie beroept zich hiervoor op onder meer artikel 7.2 van de wegcode, waarin staat dat 'zich correct moet gedragen op de openbare weg en anderen niet mag hinderen of in gevaar brengen.' Op die manier kan elke persoon die de straat oversteekt met zijn ogen gericht op zijn smartphone, fietsers omverloopt of auto's hindert een boete riskeren.

In zijn proces-verbaal moet een agent in detail de hinder omschrijven. Iemand die een simpel sms'je verstuurt of op het internet surft terwijl hij op het voetpad wandelt, hoeft niet te vrezen voor een boete. (BELGA/JVL)

Volgens de politie zijn sommige Pokémonjagers zo afgeleid door hun smartphone dat ze een gevaar zijn op de openbare weg. Dat schrijven De Morgen en Het Laatste Nieuws maandag. De politie beroept zich hiervoor op onder meer artikel 7.2 van de wegcode, waarin staat dat 'zich correct moet gedragen op de openbare weg en anderen niet mag hinderen of in gevaar brengen.' Op die manier kan elke persoon die de straat oversteekt met zijn ogen gericht op zijn smartphone, fietsers omverloopt of auto's hindert een boete riskeren.In zijn proces-verbaal moet een agent in detail de hinder omschrijven. Iemand die een simpel sms'je verstuurt of op het internet surft terwijl hij op het voetpad wandelt, hoeft niet te vrezen voor een boete. (BELGA/JVL)