"Genoeg personeel vinden wordt de komende jaren een grotere uitdaging dan bezoekers lokken", aldus de gedelegeerd bestuurder. Plopsa overweegt daarom om vluchtelingen in te schakelen.

In de nabijgelegen gemeentes Koksijde en Lombardsijde zitten honderden vluchtelingen in asielcentra en -kampen. "We willen tegemoetkomen aan onze maatschappelijke verantwoordelijkheid. Er zitten zeker heel wat goede werkkrachten tussen die we willen inschakelen, zelfs met een spoed- en taalcursus als het moet. Enkel op die manier kunnen ze geïntegreerd geraken."

Van den Kerkhof vindt het jammer dat het op dit moment zo moeilijk is om vluchtelingen aan het werk te krijgen door een gebrekkig wettelijk kader. "Maar we zijn toch aan het kijken wat er mogelijk is."

De regio kampt met een arbeidskrapte. Op dit moment zijn er bijvoorbeeld vijftien vacatures voor onder meer middenkaderpersoneel. Plopsa werkt met drie interimkantoren om werkkrachten te rekruteren en probeert zelfs jobstudenten aan te trekken met een eigen camping. "We zoeken ook over de grens. Fransen moeten bij voorkeur wel een beetje Nederlands kunnen spreken", aldus van den Kerkhof. (Belga/NSK)

"Genoeg personeel vinden wordt de komende jaren een grotere uitdaging dan bezoekers lokken", aldus de gedelegeerd bestuurder. Plopsa overweegt daarom om vluchtelingen in te schakelen.In de nabijgelegen gemeentes Koksijde en Lombardsijde zitten honderden vluchtelingen in asielcentra en -kampen. "We willen tegemoetkomen aan onze maatschappelijke verantwoordelijkheid. Er zitten zeker heel wat goede werkkrachten tussen die we willen inschakelen, zelfs met een spoed- en taalcursus als het moet. Enkel op die manier kunnen ze geïntegreerd geraken."Van den Kerkhof vindt het jammer dat het op dit moment zo moeilijk is om vluchtelingen aan het werk te krijgen door een gebrekkig wettelijk kader. "Maar we zijn toch aan het kijken wat er mogelijk is."De regio kampt met een arbeidskrapte. Op dit moment zijn er bijvoorbeeld vijftien vacatures voor onder meer middenkaderpersoneel. Plopsa werkt met drie interimkantoren om werkkrachten te rekruteren en probeert zelfs jobstudenten aan te trekken met een eigen camping. "We zoeken ook over de grens. Fransen moeten bij voorkeur wel een beetje Nederlands kunnen spreken", aldus van den Kerkhof. (Belga/NSK)