Tijdens het proces over de parachutemoord voor het Tongerse assisenhof zijn maandag de pleidooien begonnen.

Vrijdag werden de laatsten van de in totaal ongeveer 170 getuigen gehoord in de zaak waarbij Els Clottemans terecht staat wegens moord op Els Van Doren door haar parachute te saboteren.

De advocaten van de burgerlijke partijen beten maandagmorgen de spits af. Volgens advocate An Govers is Clottemans schuldig aan de dood van Els Van Doren, maar weigert ze daarvoor haar verantwoordelijkheid op te nemen.

Govers betichtte de beschuldigde ervan onophoudelijk zout in de wonden van de families van Van Doren en De Wilde (de naam van de man van het slachtoffer) te strooien.

'Clottemans voert proces in de media'

De advocate hekelde dat Clottemans het proces in de media voert. Volgens haar stuurde ze brieven en foto's naar kranten. Ze verwees ook naar een Telefacts-reportage met een telefonisch interview vanuit haar cel.

'Clottemans doet niets anders dan verwarring zaaien en een mistgordijn optrekken. Er is maar één iemand die een motief
heeft', aldus Govers. Volgens haar is Clottemans beschuldigingen blijven uiten aan het adres van de man van Van Doren (Jan De Wilde) en de dochter (Karol Van Doren).

Govers hekelde ook dat Clottemans het over zelfmoord blijft hebben. Haar moeder heeft dat verhaal recent nog eens herhaald in een krant, aldus de advocate. Ze zei te hopen dat de jury zich niet laat beïnvloeden door alles wat in de media is verschenen.

'Clottemans wilde Somers voor haar alleen'

Na Govers was het de beurt aan haar medepleiter Jef Vermassen, die overtuigd is van de schuld van Clottemans. Volgens Vermassen is het een mythe dat Clottemans niet schuldig zou zijn omdat er geen materiële bewijzen zijn.

'We hebben inderdaad geen materiële bewijzen. Staan we dan met lege handen? Neen, dat is quatsch. In een driehoeksrelatie loopt er altijd iemand in de weg. Het is uitzonderlijk dat liefje nummer twee liefje nummer één uit de weg ruimt. Els Clottemans moest Marcel voor haar alleen hebben', aldus Vermassen in zijn pleidooi.

Openbaar aanklager: 'Clottemans is moordenaar'

Openbaar aanklager Patrick Boyen zei tijdens zijn rekwisitoor dat hij er niet aan twijfelt dat Clottemans de moordenaar is. 'Het zijn crapuleuze feiten gepleegd door een psychokiller. Er bestaat geen twijfel over dat zij de moordenaar is. Clottemans had de kennis, de gelegenheid, het motief en de persoonlijkheid'.

Clottemans wilde een volwaardige relatie met Marcel Somers en dat is haar motief. Het gaat hier om een schoolvoorbeeld van voorbedachtheid, aldus de openbaar aanklager.

Hij zei ervan overtuigd te zijn dat Clottemans de parachute van Van Doren in de nacht van 10 op 11 november 2006 heeft gesaboteerd in het appartement van Somers in Eindhoven.

Volgens Boyen heeft Clottemans een gestoorde persoonlijkheid: 'Narcistisch, theatraal met psychopate kentrekken. Mensen in driehoeksverhoudingen zijn tot veel in staat', aldus Boyen.

Tijdens het proces over de parachutemoord voor het Tongerse assisenhof zijn maandag de pleidooien begonnen.Vrijdag werden de laatsten van de in totaal ongeveer 170 getuigen gehoord in de zaak waarbij Els Clottemans terecht staat wegens moord op Els Van Doren door haar parachute te saboteren.De advocaten van de burgerlijke partijen beten maandagmorgen de spits af. Volgens advocate An Govers is Clottemans schuldig aan de dood van Els Van Doren, maar weigert ze daarvoor haar verantwoordelijkheid op te nemen.Govers betichtte de beschuldigde ervan onophoudelijk zout in de wonden van de families van Van Doren en De Wilde (de naam van de man van het slachtoffer) te strooien.'Clottemans voert proces in de media'De advocate hekelde dat Clottemans het proces in de media voert. Volgens haar stuurde ze brieven en foto's naar kranten. Ze verwees ook naar een Telefacts-reportage met een telefonisch interview vanuit haar cel. 'Clottemans doet niets anders dan verwarring zaaien en een mistgordijn optrekken. Er is maar één iemand die een motief heeft', aldus Govers. Volgens haar is Clottemans beschuldigingen blijven uiten aan het adres van de man van Van Doren (Jan De Wilde) en de dochter (Karol Van Doren).Govers hekelde ook dat Clottemans het over zelfmoord blijft hebben. Haar moeder heeft dat verhaal recent nog eens herhaald in een krant, aldus de advocate. Ze zei te hopen dat de jury zich niet laat beïnvloeden door alles wat in de media is verschenen.'Clottemans wilde Somers voor haar alleen' Na Govers was het de beurt aan haar medepleiter Jef Vermassen, die overtuigd is van de schuld van Clottemans. Volgens Vermassen is het een mythe dat Clottemans niet schuldig zou zijn omdat er geen materiële bewijzen zijn.'We hebben inderdaad geen materiële bewijzen. Staan we dan met lege handen? Neen, dat is quatsch. In een driehoeksrelatie loopt er altijd iemand in de weg. Het is uitzonderlijk dat liefje nummer twee liefje nummer één uit de weg ruimt. Els Clottemans moest Marcel voor haar alleen hebben', aldus Vermassen in zijn pleidooi. Openbaar aanklager: 'Clottemans is moordenaar'Openbaar aanklager Patrick Boyen zei tijdens zijn rekwisitoor dat hij er niet aan twijfelt dat Clottemans de moordenaar is. 'Het zijn crapuleuze feiten gepleegd door een psychokiller. Er bestaat geen twijfel over dat zij de moordenaar is. Clottemans had de kennis, de gelegenheid, het motief en de persoonlijkheid'. Clottemans wilde een volwaardige relatie met Marcel Somers en dat is haar motief. Het gaat hier om een schoolvoorbeeld van voorbedachtheid, aldus de openbaar aanklager.Hij zei ervan overtuigd te zijn dat Clottemans de parachute van Van Doren in de nacht van 10 op 11 november 2006 heeft gesaboteerd in het appartement van Somers in Eindhoven. Volgens Boyen heeft Clottemans een gestoorde persoonlijkheid: 'Narcistisch, theatraal met psychopate kentrekken. Mensen in driehoeksverhoudingen zijn tot veel in staat', aldus Boyen.