Dat de moeder van Kai-Mook, Phyo Phyo, opnieuw zwanger is was al langer bekend, maar de bevalling komt enkele maanden vroeger dan het personeel van Planckendael verwacht had. Toch is het geen vroeggeboorte en is er dus volgens het dierenpark geen reden om eraan te twijfelen dat het om een gezonde baby gaat.

verzorgers bij de neus genomen

De geboorte van het broertje of zusje van Kai-Mook werd eigenlijk pas in de loop van volgend voorjaar verwacht, maar het gedrag van Phyo Phyo de voorbije dagen deed al vermoeden dat het 33-jarige vrouwtje haar verzorgers bij de neus had genomen. Sinds woensdag waken zij dan ook dag en nacht in het olifantenverblijf, om meteen de nodige hulp te kunnen inschakelen wanneer de bevalling zou beginnen.

In de nacht van donderdag op vrijdag werd duidelijk dat Phyo Phyo weeën heeft. 'De bevalling kan nu voor binnen enkele uren zijn, maar het kan ook nog twee dagen duren", zegt woordvoerster Ilse Segers van Planckendael. "Wij zijn er in ieder geval klaar voor en hopen natuurlijk op een kerngezonde baby."

'Geen prematuurtje'

Dat de bevalling een pak vroeger komt dan ingeschat, zorgt intussen allerminst voor paniek. "Het is heel moeilijk om met zekerheid vast te stellen wanneer een bevruchting plaatsvond", legt Segers uit. "Olifantenvrouwtjes hebben een cyclus van drie maanden, de bevruchting gebeurde dus gewoon vroeger dan we dachten. Het is zeker geen prematuurtje."

Het verloop van de bevalling valt te volgen op een blog op

www.planckendael.be/kaimookgrotezus, al is er ditmaal geen webcam.

Dit is de buik van olifant Phyo Phyo. Zie jij ook iets bewegen?

Coördinator Ben geeft meer uitleg over de zwangerschap van Phyo Phyo.

Dat de moeder van Kai-Mook, Phyo Phyo, opnieuw zwanger is was al langer bekend, maar de bevalling komt enkele maanden vroeger dan het personeel van Planckendael verwacht had. Toch is het geen vroeggeboorte en is er dus volgens het dierenpark geen reden om eraan te twijfelen dat het om een gezonde baby gaat. De geboorte van het broertje of zusje van Kai-Mook werd eigenlijk pas in de loop van volgend voorjaar verwacht, maar het gedrag van Phyo Phyo de voorbije dagen deed al vermoeden dat het 33-jarige vrouwtje haar verzorgers bij de neus had genomen. Sinds woensdag waken zij dan ook dag en nacht in het olifantenverblijf, om meteen de nodige hulp te kunnen inschakelen wanneer de bevalling zou beginnen. In de nacht van donderdag op vrijdag werd duidelijk dat Phyo Phyo weeën heeft. 'De bevalling kan nu voor binnen enkele uren zijn, maar het kan ook nog twee dagen duren", zegt woordvoerster Ilse Segers van Planckendael. "Wij zijn er in ieder geval klaar voor en hopen natuurlijk op een kerngezonde baby." Dat de bevalling een pak vroeger komt dan ingeschat, zorgt intussen allerminst voor paniek. "Het is heel moeilijk om met zekerheid vast te stellen wanneer een bevruchting plaatsvond", legt Segers uit. "Olifantenvrouwtjes hebben een cyclus van drie maanden, de bevruchting gebeurde dus gewoon vroeger dan we dachten. Het is zeker geen prematuurtje." Het verloop van de bevalling valt te volgen op een blog op www.planckendael.be/kaimookgrotezus, al is er ditmaal geen webcam. Dit is de buik van olifant Phyo Phyo. Zie jij ook iets bewegen?Coördinator Ben geeft meer uitleg over de zwangerschap van Phyo Phyo.