De Duitstalige Gemeenschap buigt zich sinds 2011 over het in kaart brengen van de dialecten die gesproken worden in de negen Duitstalige gemeenten. Daarvoor werkte ze samen met de universiteit van Luik, die vragenlijsten opstelde voor de burgers die dialect spreken.

"We ontvingen in totaal 1.700 antwoorden op de vragenlijsten die verstuurd werden", zegt Isabelle Weykmans, minister van Cultuur van de Duitstalige Gemeenschap.

Uit de vragenlijsten is alvast gebleken dat er aanzienlijke verschillen zijn tussen de dialecten in de verschillende gemeenten. "Zo hebben we vastgesteld dat het woord 'Löwenzahn' (pissebed) op ongeveer dertig verschillende manieren uitgesproken en/of geschreven wordt", klinkt het. (Belga/TV)

De Duitstalige Gemeenschap buigt zich sinds 2011 over het in kaart brengen van de dialecten die gesproken worden in de negen Duitstalige gemeenten. Daarvoor werkte ze samen met de universiteit van Luik, die vragenlijsten opstelde voor de burgers die dialect spreken. "We ontvingen in totaal 1.700 antwoorden op de vragenlijsten die verstuurd werden", zegt Isabelle Weykmans, minister van Cultuur van de Duitstalige Gemeenschap.Uit de vragenlijsten is alvast gebleken dat er aanzienlijke verschillen zijn tussen de dialecten in de verschillende gemeenten. "Zo hebben we vastgesteld dat het woord 'Löwenzahn' (pissebed) op ongeveer dertig verschillende manieren uitgesproken en/of geschreven wordt", klinkt het. (Belga/TV)