Er staat een matige, aan zee een vrij krachtige oostenwind. De maxima bedragen 22 tot 26 graden. Het wordt zonnig en ideaal terrasjesweer. Eerste pinksterdag kondigt zich al even zonnig aan met de mogelijkheid van enkele stapelwolken in de namiddag. Er waait dan een matige noordoostenwind. De maxima variëren van 22 tot 27 graden.

Ook tweede pinksterdag wordt warm met flinke zonnige perioden. De maxima lopen op tot 19 graden aan zee, 24 graden in het binnenland en 27 graden in de Kempen.

Vanaf dinsdag is er meer bewolking, een toenemende kans op wat regen of enkele buien, en een flinke daling van de temperatuur. In de tweede helft van de week schommelt het kwik overdag nog tussen 13 en 17 graden.

Druk verkeer

Tijdens het tropische pinksterweekend wordt het druk op de weg. "Wie richting de kust moet, moet rekening houden met file", zegt Hajo Beeckman van het Vlaams Verkeerscentrum. "Veel mensen vertrekken vrijdag al, maar zaterdagochtend wordt nog veel drukte richting kust verwacht. Dagjestoeristen zullen 's ochtends en 's avonds voor extra drukte zorgen. De terugkeer maandagavond zal het meest drukte veroorzaken."

Extra treinen

Op zaterdag, zondag en maandag legt de NMBS extra treinen in. 's Ochtends gaat het om drie extra treinen richting Blankenberge (vanuit Hasselt, Leuven en Luik) en één naar Oostende (vanuit Luik). 's Avonds zijn er vier treinen vanuit Blankenberge (twee richting Brussel-Noord, één richting Hasselt en één richting Luik) en één vanuit Oostende richting Luik. "Wie met de trein naar de kust trekt, kan gebruik maken van het Weekendbiljet", meldt NMBS-woordvoerster Frieke Neyrinck. (Belga/INM)

Er staat een matige, aan zee een vrij krachtige oostenwind. De maxima bedragen 22 tot 26 graden. Het wordt zonnig en ideaal terrasjesweer. Eerste pinksterdag kondigt zich al even zonnig aan met de mogelijkheid van enkele stapelwolken in de namiddag. Er waait dan een matige noordoostenwind. De maxima variëren van 22 tot 27 graden. Ook tweede pinksterdag wordt warm met flinke zonnige perioden. De maxima lopen op tot 19 graden aan zee, 24 graden in het binnenland en 27 graden in de Kempen. Vanaf dinsdag is er meer bewolking, een toenemende kans op wat regen of enkele buien, en een flinke daling van de temperatuur. In de tweede helft van de week schommelt het kwik overdag nog tussen 13 en 17 graden.Druk verkeer Tijdens het tropische pinksterweekend wordt het druk op de weg. "Wie richting de kust moet, moet rekening houden met file", zegt Hajo Beeckman van het Vlaams Verkeerscentrum. "Veel mensen vertrekken vrijdag al, maar zaterdagochtend wordt nog veel drukte richting kust verwacht. Dagjestoeristen zullen 's ochtends en 's avonds voor extra drukte zorgen. De terugkeer maandagavond zal het meest drukte veroorzaken." Extra treinen Op zaterdag, zondag en maandag legt de NMBS extra treinen in. 's Ochtends gaat het om drie extra treinen richting Blankenberge (vanuit Hasselt, Leuven en Luik) en één naar Oostende (vanuit Luik). 's Avonds zijn er vier treinen vanuit Blankenberge (twee richting Brussel-Noord, één richting Hasselt en één richting Luik) en één vanuit Oostende richting Luik. "Wie met de trein naar de kust trekt, kan gebruik maken van het Weekendbiljet", meldt NMBS-woordvoerster Frieke Neyrinck. (Belga/INM)