"Boenk erop, speciaal voor Theo Francken", zo had Jihad Van Puymbroeck maandagavond getweet over een open brief op de website van de Vlaamse Jeugdraad.

De brief aan Francken klaagt de moeilijke situatie aan voor gevluchte kinderen en vraagt om hen maximaal te ondersteunen. Francken reageerde al snel, maar niet zozeer op de inhoud van de brief. "@Jihad_VP, als in 'he kijk, ik ben lid van de Vlaamse jeugdraad en ik tweet onder 'jihad'", tweette de staatssecretaris, niet wetend dat Jihad allerminst verwijst naar de 'heilige oorlog' maar simpelweg haar voornaam is.

De N-VA'er sloeg intussen mea culpa. "Als dat effectief uw voornaam is, dan bij deze mijn excuses. Wist niet dat 'Jihad' een voornaam was." (Belga)

"Boenk erop, speciaal voor Theo Francken", zo had Jihad Van Puymbroeck maandagavond getweet over een open brief op de website van de Vlaamse Jeugdraad. De brief aan Francken klaagt de moeilijke situatie aan voor gevluchte kinderen en vraagt om hen maximaal te ondersteunen. Francken reageerde al snel, maar niet zozeer op de inhoud van de brief. "@Jihad_VP, als in 'he kijk, ik ben lid van de Vlaamse jeugdraad en ik tweet onder 'jihad'", tweette de staatssecretaris, niet wetend dat Jihad allerminst verwijst naar de 'heilige oorlog' maar simpelweg haar voornaam is. De N-VA'er sloeg intussen mea culpa. "Als dat effectief uw voornaam is, dan bij deze mijn excuses. Wist niet dat 'Jihad' een voornaam was." (Belga)