De huidige internationale operatie onder Navo-vlag wordt in 2014 vervangen door een opleidings- en ondersteuningsmissie. Volgens De Crem is het zaak te verzekeren dat de huidige inspanningen ook op lange termijn hun vruchten zullen afwerpen.

'Inspanning niet voor niets'

"Het is daarom dat ik een grote voorstander ben van een verlenging van onze aanwezigheid in Afghanistan, zelfs na 2014, door ons in te schrijven in de logica van de ondersteunings- en opleidingsoperatie", zei hij op het Koninklijk Hoger Instituut voor Defensie in Brussel. "Het is een noodzaak indien we zeker willen zijn dat onze inspanningen niet voor niets waren."

Afghanen nemen over

De voorbije maanden hebben de Afghaanse veiligheidsdiensten stap voor stap opnieuw de controle gekregen over het land. Tegen eind 2014 moeten ook de laatste internationale strijdkrachten Afghanistan verlaten hebben. De Navo en haar partners blijven er echter ook nadien actief, voor de opleiding en ondersteuning van leger en politie. (Belga/TV)

De huidige internationale operatie onder Navo-vlag wordt in 2014 vervangen door een opleidings- en ondersteuningsmissie. Volgens De Crem is het zaak te verzekeren dat de huidige inspanningen ook op lange termijn hun vruchten zullen afwerpen.'Inspanning niet voor niets' "Het is daarom dat ik een grote voorstander ben van een verlenging van onze aanwezigheid in Afghanistan, zelfs na 2014, door ons in te schrijven in de logica van de ondersteunings- en opleidingsoperatie", zei hij op het Koninklijk Hoger Instituut voor Defensie in Brussel. "Het is een noodzaak indien we zeker willen zijn dat onze inspanningen niet voor niets waren." Afghanen nemen over De voorbije maanden hebben de Afghaanse veiligheidsdiensten stap voor stap opnieuw de controle gekregen over het land. Tegen eind 2014 moeten ook de laatste internationale strijdkrachten Afghanistan verlaten hebben. De Navo en haar partners blijven er echter ook nadien actief, voor de opleiding en ondersteuning van leger en politie. (Belga/TV)