Philippe Van Parijs, professor filosofie aan de UCL: Het is goed voor het imago van Vlaanderen in het buitenland dat het Vlaams-nationalisme nu vertegenwoordigd lijkt te zijn door een anti-racistische, pro-Europese partij.

Nu moet dat nog in actie vertaald worden, bijvoorbeeld door stemrecht toe te kennen aan alle Europese burgers voor de regionale verkiezingen in de hoofdstad van Europa.

Dat moet een deel zijn van het regeerakkoord, een new deal die een win-win-win-situatie oplevert voor alle drie de gewesten. Ik denk wel dat de onderhandelingen kunnen slagen.

Alleen zullen de partijen de moed moeten hebben om de noodzakelijke toegevingen te doen en die aan hun achterban te verkopen.

Philippe Van Parijs, professor filosofie aan de UCL: Het is goed voor het imago van Vlaanderen in het buitenland dat het Vlaams-nationalisme nu vertegenwoordigd lijkt te zijn door een anti-racistische, pro-Europese partij. Nu moet dat nog in actie vertaald worden, bijvoorbeeld door stemrecht toe te kennen aan alle Europese burgers voor de regionale verkiezingen in de hoofdstad van Europa. Dat moet een deel zijn van het regeerakkoord, een new deal die een win-win-win-situatie oplevert voor alle drie de gewesten. Ik denk wel dat de onderhandelingen kunnen slagen. Alleen zullen de partijen de moed moeten hebben om de noodzakelijke toegevingen te doen en die aan hun achterban te verkopen.