De kogel is door de kerk: de PS heeft Philippe Close voorgesteld als nieuwe burgemeester van Brussel, nadat Yvan Mayeur moest opstappen omwille van vermeende malversaties bij daklozenorganisatie Samusocial. Philippe Close is een oudgediende binnen de rangen van de PS, en was in het verleden onder meer kabinetschef bij de voormalige Brusselse burgemeester Freddy Thielemans. In het huidigde stadsbestuur was Close schepen van Toerisme, Personeel en Financiën.

Bij de openbare omroep weet men dat Philippe Close al zijn mandaten zal neerleggen om zich zo ten volle te concentreren op het burgemeesterschap.

Opvallend is dat SP.A haar zetel in het schepencollege, die opgenomen werd door Ans Persoons, verliest. Persoons zal niet vervangen worden, waardoor het stadsbestuur dus inkrimpt. SP.A was gisteren uit de gesprekken over een nieuwe burgemeester gestapt nadat gesuggereerd werd dat Yvan Mayeur als schepen zou kunnen terugkeren - al ontkent Open Vld dat dat scenario echt op tafel heeft gelegen. Ook vandaag daagden de Vlaamse socialisten in ieder geval niet op voor het overleg van het stadsbestuur.

De kogel is door de kerk: de PS heeft Philippe Close voorgesteld als nieuwe burgemeester van Brussel, nadat Yvan Mayeur moest opstappen omwille van vermeende malversaties bij daklozenorganisatie Samusocial. Philippe Close is een oudgediende binnen de rangen van de PS, en was in het verleden onder meer kabinetschef bij de voormalige Brusselse burgemeester Freddy Thielemans. In het huidigde stadsbestuur was Close schepen van Toerisme, Personeel en Financiën. Bij de openbare omroep weet men dat Philippe Close al zijn mandaten zal neerleggen om zich zo ten volle te concentreren op het burgemeesterschap.Opvallend is dat SP.A haar zetel in het schepencollege, die opgenomen werd door Ans Persoons, verliest. Persoons zal niet vervangen worden, waardoor het stadsbestuur dus inkrimpt. SP.A was gisteren uit de gesprekken over een nieuwe burgemeester gestapt nadat gesuggereerd werd dat Yvan Mayeur als schepen zou kunnen terugkeren - al ontkent Open Vld dat dat scenario echt op tafel heeft gelegen. Ook vandaag daagden de Vlaamse socialisten in ieder geval niet op voor het overleg van het stadsbestuur.