Vlaams parlementsvoorzitter Jan Peumans hekelt de afwezigheid van de top van zijn partij N-VA op de IJzerbedevaart. 'Dit is één van de grootste Vlaamse vredesmanifestaties. Hier zouden duizenden mensen moeten zijn,' zegt Peumans in De Standaard.

Vlaamse leeuwen
De laatste zomereditie van de IJzerbedevaart lokte nog minder dan 1.000 deelnemers. Er wapperden nog enkele tientallen Vlaamse leeuwen op de wei. De tijd dat de IJzerbedevaart het symbool was van de Vlaams-nationalisten is voorbij.

Op hetzelfde moment werd 15 kilometer verder de IJzerwake gehouden. Die lokte meer volk en meer vlaggen maar ook hier bleven kopstukken van politieke partijen weg.

11 november
De volgende editie van de IJzerbedevaart verhuist naar 11 november, om nog meer de nadruk te leggen op de vredesboodschap die de manifestatie wil uitdragen.

'Het is jammer dat de N-VA wegbleef, omdat de IJzerbedevaart een vredesboodschap uitdraagt,' zegt Jan Peumans. 'Vrede is een waarde waar wij als partij achter moeten staan.' (EE)

Vlaams parlementsvoorzitter Jan Peumans hekelt de afwezigheid van de top van zijn partij N-VA op de IJzerbedevaart. 'Dit is één van de grootste Vlaamse vredesmanifestaties. Hier zouden duizenden mensen moeten zijn,' zegt Peumans in De Standaard. Vlaamse leeuwen De laatste zomereditie van de IJzerbedevaart lokte nog minder dan 1.000 deelnemers. Er wapperden nog enkele tientallen Vlaamse leeuwen op de wei. De tijd dat de IJzerbedevaart het symbool was van de Vlaams-nationalisten is voorbij.Op hetzelfde moment werd 15 kilometer verder de IJzerwake gehouden. Die lokte meer volk en meer vlaggen maar ook hier bleven kopstukken van politieke partijen weg.11 november De volgende editie van de IJzerbedevaart verhuist naar 11 november, om nog meer de nadruk te leggen op de vredesboodschap die de manifestatie wil uitdragen. 'Het is jammer dat de N-VA wegbleef, omdat de IJzerbedevaart een vredesboodschap uitdraagt,' zegt Jan Peumans. 'Vrede is een waarde waar wij als partij achter moeten staan.' (EE)