'Ik wil de progressieve stemmen in Horebeke verenigen', klinkt het.

De Sutter is gecoöpteerd senator voor Groen maar maakt van haar gemeentelijke ambities een prioriteit. In Horebeke levert de lijst Volksbelangen sinds 1997 de burgemeester, Joseph Browaeys.

De Sutter wil het programma voor haar lijst vormgeven tijdens inspraakmomenten met de iets meer dan 2.000 inwoners van de gemeente. Toch geeft ze al mee dat investeringen in fietsinfrastructuur en sportaccommodaties op de agenda komen. De Sutter wil ook werk maken van een fusieproject en meer burgerparticipatie in de Horebeekse politiek.

Samenwerking met andere politieke partijen sluit De Sutter niet uit, al is het sinds 2006 geleden dat in Horebeke een progressief kartel is opgekomen (SAMEN, een verbond tussen CD&V, SP.A en Groen haalde toen 26,47 procent van de stemmen, tegenover 73,53 procent voor Volksbelangen).

Bij de vorige verkiezingen werd Volksbelangen enkel uitgedaagd door N-VA, dat toen 28,03 procent van de stemmen haalde.

'Ik wil de progressieve stemmen in Horebeke verenigen', klinkt het. De Sutter is gecoöpteerd senator voor Groen maar maakt van haar gemeentelijke ambities een prioriteit. In Horebeke levert de lijst Volksbelangen sinds 1997 de burgemeester, Joseph Browaeys.De Sutter wil het programma voor haar lijst vormgeven tijdens inspraakmomenten met de iets meer dan 2.000 inwoners van de gemeente. Toch geeft ze al mee dat investeringen in fietsinfrastructuur en sportaccommodaties op de agenda komen. De Sutter wil ook werk maken van een fusieproject en meer burgerparticipatie in de Horebeekse politiek. Samenwerking met andere politieke partijen sluit De Sutter niet uit, al is het sinds 2006 geleden dat in Horebeke een progressief kartel is opgekomen (SAMEN, een verbond tussen CD&V, SP.A en Groen haalde toen 26,47 procent van de stemmen, tegenover 73,53 procent voor Volksbelangen). Bij de vorige verkiezingen werd Volksbelangen enkel uitgedaagd door N-VA, dat toen 28,03 procent van de stemmen haalde.