Peter Mertens (PVDA) aan N-VA: ‘Stop met schuld bij anderen te leggen’

Peter Mertens © belga

PVDA-voorzitter Peter Mertens heeft maandag in een debat met N-VA-Kamerlid Valerie Van Peel fors uitgehaald naar het armoedebeleid van N-VA. ‘Stop met de schuld altijd bij een ander te leggen, bij de Walen, bij de vluchtelingen, bij de Brusselaars, bij de PVDA. U hebt beloftes gemaakt en u hebt gefaald. Minister Homans heeft beloofd de kinderarmoede te halveren en is daar niet in geslaagd’, aldus Mertens.

Maandag raakte bekend dat een op de negen minderjarigen in ons land opgroeit in een gezin zonder inkomen uit arbeid. Nergens in de Europese Unie ligt dat aantal zo hoog. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het Europese statistiekbureau Eurostat N-VA-Kamerlid Valerie Van Peel noemt de cijfers ‘schrijnend’, maar wijst wel op de ‘ongelooflijk grote regionale verschillen’. Zo doet Vlaanderen het volgens haar met 7 procent veel beter dan Brussel (23 procent) en Wallonië (16 procent). Vlaanderen behoort daarmee zelfs tot de beste leerlingen van Europa, aldus de N-VA-politica. ‘In Vlaanderen wordt een activeringsbeleid gevoerd, in Wallonië een uitkeringsbeleid’, aldus Van Peel.

PVDA-voorzitter Peter Mertens vindt niet dat N-VA naar Wallonië of Brussel moet wijzen. ‘Vlaams minister Liesbeth Homans heeft gezegd dat ze de kinderarmoede in Vlaanderen zou halveren en dat ze daar op afgerekend mocht worden. Wel, de tijd van afrekenen is gekomen. De kinderarmoede in Vlaanderen is niet gehalveerd, ze is gestegen’, aldus Mertens. De PVDA-voorzitter vindt dan ook dat N-VA moet stoppen met de anderen de schuld te geven. ‘U heeft gefaald. Uw beleid heeft gefaald’, aldus Mertens.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content