Pestfilmpje: Roeselaarse burgemeester wil kordaat optreden tegen pesten

29/06/12 om 18:56 - Bijgewerkt om 18:56

Luc Martens, CD&V-burgemeester in Roeselare wil op korte termijn met de verschillende partijen rond de tafel zitten.

Pestfilmpje: Roeselaarse burgemeester wil kordaat optreden tegen pesten

© Belga

"Roeselare heeft een goed uitgebouwd netwerk om pesten tegen te gaan. Maar het wordt onvoldoende actief gebruikt", zo reageerde burgemeester Luc Martens (CD&V) op de feiten die zich eerder in zijn stad afspeelden.

Scholengemeenschappen en politiezones in het gerechtelijk arronsissement Kortrijk engageerden zich in 2007 om samen de problematiek rond pesten tegen te te gaan. "Binnen onze politiezone stelden we een vast aanspreekpunt voor scholen aan om feiten zoals dinsdag te voorkomen. Ik stel echter vast dat het netwerk niet voldoende actief wordt gebruikt. In de scholen probeert men dergelijke problemen intern op te lossen omdat men bang is het propere imago te schaden. Dat kan niet", aldus Martens.

De CD&V-burgemeester wil op korte termijn met de verschillende partijen rond de tafel zitten. "Problemen moeten aangepakt worden voor ze escaleren", klinkt het.

Net als velen kan ook Martens het pestgeval van dinsdag niet tolereren. "De zaak wordt onderzocht. In een eerste fase worden verschillende getuigen ondervraagd. Hun omgevingswaarnemingen zijn belangrijk.

Als iedereen gehoord werd, voelen we de pester(s) aan de tand. We willen waarheidsgetrouwe verklaringen." Over de straf zegt Martens dat de daders "zich zullen moeten verantwoorden". Volgens hem kunnen ze in het beste geval een blaam krijgen maar ook doorverwezen worden naar Jeugdzorg. (Belga/INM)

Lees meer over:

Onze partners