Het is nog niet zeker of de jongeren die een 13-jarige medeleerlinge uit het West-Vlaamse Tielt zwaar hebben gepest, ook daadwerkelijk van school worden gestuurd.

Het VABI in Roeselare heeft kennis genomen van het pestgeval eerder deze week en verzekert dat de pesters hun straf niet zullen ontlopen. Dat bevestigde de schooldirectie.

Zowel de daders als het slachtoffer lopen school in het Vrij Agro- en Biotechnisch Instituut (VABI) in Roeselare. In de school, waar geschokt wordt gereageerd, zullen de pesters hun straf niet ontlopen. Of ze van school worden gestuurd, is nog niet zeker. "Ik wil niet op de zaken vooruitlopen", vertelt de schooldirecteur. Hij heeft in de loop van de dag een onderhoud met de ouders van de daders.

Mogelijk moet(en) de pester(s) zich later ook verantwoorden bij de jeugdrechter. Het parket van Kortrijk onderzoekt de zaak.

Pestgedrag

De bewuste feiten speelden zich dinsdag af. Het slachtoffer wachtte aan het station in Roeselare op de bus toen enkele pestkoppen haar aanvielen. De pesters legden hun daden ook vast op film.

Dat filmpje belandde eerst op YouTube. Net voor het daar werd verwijderd, kon de moeder van het slachtoffer de beelden onderscheppen. Na overleg met haar dochter plaatste ze het filmpje op Facebook waar de beelden al door zo'n 100.000 mensen werden bekeken.

Op de beelden is te zien hoe een van hen aan de haren van het slachtoffer trekt en meerdere rake klappen uitdeelt. Ook Facebook heeft de beelden intussen verwijderd. (Belga/INM)

Het is nog niet zeker of de jongeren die een 13-jarige medeleerlinge uit het West-Vlaamse Tielt zwaar hebben gepest, ook daadwerkelijk van school worden gestuurd. Het VABI in Roeselare heeft kennis genomen van het pestgeval eerder deze week en verzekert dat de pesters hun straf niet zullen ontlopen. Dat bevestigde de schooldirectie. Zowel de daders als het slachtoffer lopen school in het Vrij Agro- en Biotechnisch Instituut (VABI) in Roeselare. In de school, waar geschokt wordt gereageerd, zullen de pesters hun straf niet ontlopen. Of ze van school worden gestuurd, is nog niet zeker. "Ik wil niet op de zaken vooruitlopen", vertelt de schooldirecteur. Hij heeft in de loop van de dag een onderhoud met de ouders van de daders. Mogelijk moet(en) de pester(s) zich later ook verantwoorden bij de jeugdrechter. Het parket van Kortrijk onderzoekt de zaak. Pestgedrag De bewuste feiten speelden zich dinsdag af. Het slachtoffer wachtte aan het station in Roeselare op de bus toen enkele pestkoppen haar aanvielen. De pesters legden hun daden ook vast op film. Dat filmpje belandde eerst op YouTube. Net voor het daar werd verwijderd, kon de moeder van het slachtoffer de beelden onderscheppen. Na overleg met haar dochter plaatste ze het filmpje op Facebook waar de beelden al door zo'n 100.000 mensen werden bekeken. Op de beelden is te zien hoe een van hen aan de haren van het slachtoffer trekt en meerdere rake klappen uitdeelt. Ook Facebook heeft de beelden intussen verwijderd. (Belga/INM)