Dat scrhijven Het Laatste Nieuws en De Morgen.

Een 18-jarige man uit Leopoldsburg die een opleiding tot officier gestart was, werd op 7 mei 2009 op de militaire campus Safraanberg in Sint-Truiden door negen medestudenten op zijn bed vastgebonden. Ze snoerden zijn mond dicht en schoren een deel van zijn haar af. Ten slotte werd de man ingewreven met scheerschuim en schoensmeer. Dat alles werd op film vastgelegd.

Hij stopte uiteindelijk met zijn militaire opleiding, terwijl het volgens zijn advocate nochtans "zijn jongensdroom" was om bij het leger te zijn.

De drie hoofddaders werden in eerste aanleg tot drie maanden cel met uitstel veroordeeld. Het slachtoffers kreeg een schadevergoeding van 1.500 euro.

'Trap onder zijn gat'

Maar twee van de veroordeelden gingen in beroep tegen die uitspraak. Ze omschreven hun acties als "een symbolische trap onder zijn gat", omdat hij niet goed lag in de groep. Men wou hem zo "meetrekken in het peloton".

Het Antwerpse hof van beroep heeft hen nu vrijgesproken.

"De feiten moeten gekaderd worden binnen de context van een militaire opleiding. Het gaat niet om een ernstige krenking of aantasting van de menselijke waardigheid", staat in het arrest.

Het slachtoffer beraadt zich met zijn advocaat over eventuele verdere stappen.

(Belga/RR)

Dat scrhijven Het Laatste Nieuws en De Morgen.Een 18-jarige man uit Leopoldsburg die een opleiding tot officier gestart was, werd op 7 mei 2009 op de militaire campus Safraanberg in Sint-Truiden door negen medestudenten op zijn bed vastgebonden. Ze snoerden zijn mond dicht en schoren een deel van zijn haar af. Ten slotte werd de man ingewreven met scheerschuim en schoensmeer. Dat alles werd op film vastgelegd.Hij stopte uiteindelijk met zijn militaire opleiding, terwijl het volgens zijn advocate nochtans "zijn jongensdroom" was om bij het leger te zijn. De drie hoofddaders werden in eerste aanleg tot drie maanden cel met uitstel veroordeeld. Het slachtoffers kreeg een schadevergoeding van 1.500 euro. Maar twee van de veroordeelden gingen in beroep tegen die uitspraak. Ze omschreven hun acties als "een symbolische trap onder zijn gat", omdat hij niet goed lag in de groep. Men wou hem zo "meetrekken in het peloton".Het Antwerpse hof van beroep heeft hen nu vrijgesproken. "De feiten moeten gekaderd worden binnen de context van een militaire opleiding. Het gaat niet om een ernstige krenking of aantasting van de menselijke waardigheid", staat in het arrest. Het slachtoffer beraadt zich met zijn advocaat over eventuele verdere stappen. (Belga/RR)