Het gaat om getuigenissen van mensen die nog steeds voor het bedrijf werken en enkele ex-personeelsleden. Volgens hen ligt het feit dat ze tewerkgesteld worden met een statuut onder Iers recht aan de basis van heel wat problemen.

Vertragingen

Concreet verdienen ze 16,20 euro bruto per vluchtuur. Maar de uren die opgenomen worden voor briefing, werk op de grond of bij eventuele vertragingen, worden niet uitbetaald. In geval van ziekte moeten personeelsleden van Ryanair zich na drie dagen afwezigheid aanmelden bij een verantwoordelijke van het bedrijf.

Opleiding

Uit de vijf getuigenissen blijkt ook dat de kosten voor opleiding uit eigen zak moeten worden betaald. Die worden vaak via maandelijkse afbetalingen van hun loon afgehouden.

De persconferentie was georganiseerd door de christelijke vakbond CNE. Die liet dinsdag verstaan dat hij de problemen bestudeert, zowel via juridische als politieke weg. In september gaat de vakbond alvast een sensibiliseringsactie houden op de luchthaven van Charleroi. (Belga/EE)

Het gaat om getuigenissen van mensen die nog steeds voor het bedrijf werken en enkele ex-personeelsleden. Volgens hen ligt het feit dat ze tewerkgesteld worden met een statuut onder Iers recht aan de basis van heel wat problemen.Vertragingen Concreet verdienen ze 16,20 euro bruto per vluchtuur. Maar de uren die opgenomen worden voor briefing, werk op de grond of bij eventuele vertragingen, worden niet uitbetaald. In geval van ziekte moeten personeelsleden van Ryanair zich na drie dagen afwezigheid aanmelden bij een verantwoordelijke van het bedrijf. Opleiding Uit de vijf getuigenissen blijkt ook dat de kosten voor opleiding uit eigen zak moeten worden betaald. Die worden vaak via maandelijkse afbetalingen van hun loon afgehouden. De persconferentie was georganiseerd door de christelijke vakbond CNE. Die liet dinsdag verstaan dat hij de problemen bestudeert, zowel via juridische als politieke weg. In september gaat de vakbond alvast een sensibiliseringsactie houden op de luchthaven van Charleroi. (Belga/EE)