Personeel in gevangenis van Ruiselede hervat werk

© Belga

Het personeel van de gevangenis in het West-Vlaamse Ruiselede hervat donderdag om 22 uur het werk. Dat zegt Kathleen Van De Vijver, woordvoerster van het Gevangeniswezen.

Het personeel van de gevangenis in Ruiselede legde woensdagavond het werk neer. De werknemers staakten uit onvrede met een maatregel van minister van Justitie Koen Geens (CD&V) om gedetineerden met een celstraf van maximaal tien jaar in verlengd penitentiair verlof te plaatsen.

Volgens de bonden gaat het om een artificiële maatregel om de overbevolkingscijfers op te poetsen, terwijl de werkdruk alleen maar stijgt. De lokale directie van de gevangenis kreeg donderdag steun van twee mensen van de politie om het regime te garanderen, zegt Van De Vijver.

Volgens haar kwamen tijdens de ochtenddienst twee van de vijf personeelsleden opdagen en tijdens de middag nog eens twee van de vijf. ‘Alle activiteiten konden doorgaan, behalve het bezoek’, aldus de woordvoerster van het Gevangeniswezen. Volgens Van De Vijver bedraagt de capaciteit in Ruiselede 56 gedetineerden en zijn er vandaag 49 aanwezig.

Partner Content