Sinds maandag is het Klein Kasteeltje langs het Brusselse kanaal het nieuwe aanmeldingspunt voor wie een asielaanvraag wil indienen in België. Het ACV laakt de werkomstandigheden in het gebouw. Volgens Jiala ontbreekt het er aan informatica en moeten de medische ruimtes gedeeld worden. 'De werkomstandigheden zijn er catastrofaal', zegt ze.

Voor de vakbondsvrouw zijn alle federale diensten voor de opvang van asielzoekers betrokken en gaat het niet allen om het Klein Kasteeltje. 'Het personeel doet al wat het kan om zijn werk correct te doen, maar de omstandigheden zijn deplorabel. De centra zijn overbevolkt, er is geen versterking voor het personeel, de rekrutering duurt te lang en de voorschriften voor welzijn, hygiëne en veiligheid worden niet nageleefd.' De vakbond vraagt dan ook een 'echt sociaal overleg'.

Sinds maandag is het Klein Kasteeltje langs het Brusselse kanaal het nieuwe aanmeldingspunt voor wie een asielaanvraag wil indienen in België. Het ACV laakt de werkomstandigheden in het gebouw. Volgens Jiala ontbreekt het er aan informatica en moeten de medische ruimtes gedeeld worden. 'De werkomstandigheden zijn er catastrofaal', zegt ze.Voor de vakbondsvrouw zijn alle federale diensten voor de opvang van asielzoekers betrokken en gaat het niet allen om het Klein Kasteeltje. 'Het personeel doet al wat het kan om zijn werk correct te doen, maar de omstandigheden zijn deplorabel. De centra zijn overbevolkt, er is geen versterking voor het personeel, de rekrutering duurt te lang en de voorschriften voor welzijn, hygiëne en veiligheid worden niet nageleefd.' De vakbond vraagt dan ook een 'echt sociaal overleg'.