Het personeel van Fedasil, het federaal agentschap voor de opvang van asielzoekers, legt op 22 november 24 uur het werk neer. Vier dagen voordien is er een werkonderbreking van 50 minuten gepland.

De acties gaan uit van de socialistische vakbond ACOD en het liberale VSOA. Ze willen daarmee hun eisen kracht bijzetten.

'Al drie jaar lang wachten de vakbonden op een antwoord van de overheid over betere arbeidsvoorwaarden, degelijke sociale betrekkingen en de opname van Fedasil in het federaal openbaar ambt', zo lieten beide bonden woensdag weten. Volgens hen 'beweegt er echter niets' en wordt de toestand 'explosief'.

De vakbonden eisen vaste banen eisen voor alle werknemers en een verlenging van de lopende arbeidsovereenkomsten. Op donderdag 18 november organiseren ze een werkonderbreking van 10 uur tot 10.50 uur in alle opvangstructuren, op de maatschappelijke zetel en bij de dispatching.

Vier dagen later legt het personeel gedurende 24 uur het werk neer en blaast het verzamelen voor de zetel van Fedasil in Brussel.

Het personeel van Fedasil, het federaal agentschap voor de opvang van asielzoekers, legt op 22 november 24 uur het werk neer. Vier dagen voordien is er een werkonderbreking van 50 minuten gepland.De acties gaan uit van de socialistische vakbond ACOD en het liberale VSOA. Ze willen daarmee hun eisen kracht bijzetten. 'Al drie jaar lang wachten de vakbonden op een antwoord van de overheid over betere arbeidsvoorwaarden, degelijke sociale betrekkingen en de opname van Fedasil in het federaal openbaar ambt', zo lieten beide bonden woensdag weten. Volgens hen 'beweegt er echter niets' en wordt de toestand 'explosief'. De vakbonden eisen vaste banen eisen voor alle werknemers en een verlenging van de lopende arbeidsovereenkomsten. Op donderdag 18 november organiseren ze een werkonderbreking van 10 uur tot 10.50 uur in alle opvangstructuren, op de maatschappelijke zetel en bij de dispatching. Vier dagen later legt het personeel gedurende 24 uur het werk neer en blaast het verzamelen voor de zetel van Fedasil in Brussel.