Voormalig Brussels OCMW-voorzitster Pascale Peraïta verschijnt vanmiddag voor de onderzoekscommissie Samusocial. Peraïta wordt beschouwd als een van de aanstokers van het gesjoemel bij Samusocial. Als directrice en later gedelegeerd bestuurder streek ze niet alleen jarenlang riante zitpenningen op, er wordt ook vermoed dat ze erg goed op de hoogte was van de hele financiële constructie. Op een van de vorige bijeenkomsten van de onderzoekscommissie schetste communicatieverantwoordelijke Christophe Thielens haar als iemand die de touwtjes steeds stevig in handen had, ook toen ze aftrad als directrice om OCMW-voorzitster te worden en louter aanbleef als gedelegeerd bestuurder. 'Samusocial, dat was Pascale Peraïta, met de zegen van Yvan Mayeur', klonk het toen.

Van de hoorzitting voor de onderzoekscommissie wordt weinig verwacht: haar advocaat heeft al laten weten dat ze zich op haar zwijgrecht beroept en dus op geen enkele vraag van de commissieleden zal antwoorden. Peraïta 'wil haar verklaringen voorbehouden voor de gerechtelijke autoriteiten', klonk het.

Morgenmiddag mag gewezen Brussels burgemeester Yvan Mayeur zijn rol in het Samusociaal-schandaal komen verklaren in het Brussels parlement. Ook hij kwam in opspraak omdat hij riante zitpenningen opstreek bij de daklozenorganisatie en moest uiteindelijk onder grote druk van de Brusselse oppositie zijn burgemeesterssjerp inleveren