Pascal Peraïta, de voormalige bestuurster van Samusocial, keert mogelijk vrijdag terug als directrice van de daklozenorganisatie. Dat blijkt uit berichtgeving van RTBF en Sudinfo. Haar ziekteverlof loopt donderdag ten einde en eerder had ze via haar advocaat al laten weten aan de daklozenorganisatie dat ze een eind wil stellen aan haar verlof zonder wedde. 'Mijn cliënt heeft de intentie om zich vrijdag bij Samusocial aan te bieden om volledig haar functie als directrice te vervullen. Mevrouw Peraïta meent dat ze in staat is haar functie op de meest serene wijze te vervullen', liet haar advocaat optekenen bij de Franstalige openbare omroep.

Gisteren werd al een nieuwe raad van bestuur aangesteld, waarmee de hervorming en de doorstart van Samusocial in zicht komen herstart na het schandaal rond de buitensporige zitpenningen voor de bestuurders die uiteindelijk de kop kostte van de Brussels burgemeester Yvan Mayeur en OCMW-voorzitster Pascale Peraïta.

De Brussels regering besliste om Samusocial op termijn om te vormen tot een regionaal orgaan. Om de continuïteit van de organisatie te waarborgen en de komende winteropvang voor te bereiden, werd een crisiscel opgericht met leden van het Verenigd College en de ontslagnemende bestuursleden van de vzw. Maar verdere stappen konden pas gezet worden na de benoeming van een nieuwe raad van bestuur, die grotendeels zou bestaan uit mensen die nauw betrokken zijn bij het Brussels verenigingsleven. Politieke mandatarissen zijn niet langer gewenst.

Neemt Brusselse regering stappen?

Brussels Groen-parlementslid Arnaud Verstraete, die mee de schandalen bij Samusocial blootlegde, reageert misnoegd op het nieuws dat Peraïta mogelijk opnieuw aan de slag zou gaan bij de organisatie. 'Ik verwacht dat de Brusselse regering actie onderneemt om de terugkeer van Pascale Peraïta naar Samusocial als directrice te verhinderen.'

Liesbet Dhaene (N-VA) wijst met een beschuldigende vinger naar de Brusselse regering. Ze heeft het over 'schuldig verzuim dat de regering niet aangedrongen heeft op ontslag om dringende redenen (zonder schadevergoeding, nvdr.) binnen de termijn. Door gewoon te wachten op haar terugkeer heeft de regering zich als een lam naar de slachtbank laten leiden'.

Zowel de Brusselse regering als zowat alle fracties binnen het Brussels Parlement lieten al weten dat er van een terugkeer geen sprake kan zijn.

Pascal Peraïta, de voormalige bestuurster van Samusocial, keert mogelijk vrijdag terug als directrice van de daklozenorganisatie. Dat blijkt uit berichtgeving van RTBF en Sudinfo. Haar ziekteverlof loopt donderdag ten einde en eerder had ze via haar advocaat al laten weten aan de daklozenorganisatie dat ze een eind wil stellen aan haar verlof zonder wedde. 'Mijn cliënt heeft de intentie om zich vrijdag bij Samusocial aan te bieden om volledig haar functie als directrice te vervullen. Mevrouw Peraïta meent dat ze in staat is haar functie op de meest serene wijze te vervullen', liet haar advocaat optekenen bij de Franstalige openbare omroep.Gisteren werd al een nieuwe raad van bestuur aangesteld, waarmee de hervorming en de doorstart van Samusocial in zicht komen herstart na het schandaal rond de buitensporige zitpenningen voor de bestuurders die uiteindelijk de kop kostte van de Brussels burgemeester Yvan Mayeur en OCMW-voorzitster Pascale Peraïta. De Brussels regering besliste om Samusocial op termijn om te vormen tot een regionaal orgaan. Om de continuïteit van de organisatie te waarborgen en de komende winteropvang voor te bereiden, werd een crisiscel opgericht met leden van het Verenigd College en de ontslagnemende bestuursleden van de vzw. Maar verdere stappen konden pas gezet worden na de benoeming van een nieuwe raad van bestuur, die grotendeels zou bestaan uit mensen die nauw betrokken zijn bij het Brussels verenigingsleven. Politieke mandatarissen zijn niet langer gewenst.Brussels Groen-parlementslid Arnaud Verstraete, die mee de schandalen bij Samusocial blootlegde, reageert misnoegd op het nieuws dat Peraïta mogelijk opnieuw aan de slag zou gaan bij de organisatie. 'Ik verwacht dat de Brusselse regering actie onderneemt om de terugkeer van Pascale Peraïta naar Samusocial als directrice te verhinderen.' Liesbet Dhaene (N-VA) wijst met een beschuldigende vinger naar de Brusselse regering. Ze heeft het over 'schuldig verzuim dat de regering niet aangedrongen heeft op ontslag om dringende redenen (zonder schadevergoeding, nvdr.) binnen de termijn. Door gewoon te wachten op haar terugkeer heeft de regering zich als een lam naar de slachtbank laten leiden'.Zowel de Brusselse regering als zowat alle fracties binnen het Brussels Parlement lieten al weten dat er van een terugkeer geen sprake kan zijn.