Pegida Vlaanderen wil op 13 april om 20 uur betogen in het centrum van Gent "om opnieuw onze wens te uiten voor een leefbare maatschappij", aldus de beweging. De exacte locatie is nog niet bekend. De aanvraag is in behandeling bij de Gentse burgemeester maar er is nog geen toestemming gegeven.

In februari betoogden in Sint-Niklaas een honderdtal manifestanten "tegen de islamisering, voor het behoud van Europese normen en waarden en voor de vrije meningsuiting".

In Antwerpen werd de manifestatie begin maart verboden door burgemeester Bart De Wever en kregen 227 deelnemers die toch opdaagden een GAS-boete. Het kwam toen tot schermutselingen tussen de manifestanten en de politie.

Pegida Vlaanderen wil op 13 april om 20 uur betogen in het centrum van Gent "om opnieuw onze wens te uiten voor een leefbare maatschappij", aldus de beweging. De exacte locatie is nog niet bekend. De aanvraag is in behandeling bij de Gentse burgemeester maar er is nog geen toestemming gegeven. In februari betoogden in Sint-Niklaas een honderdtal manifestanten "tegen de islamisering, voor het behoud van Europese normen en waarden en voor de vrije meningsuiting". In Antwerpen werd de manifestatie begin maart verboden door burgemeester Bart De Wever en kregen 227 deelnemers die toch opdaagden een GAS-boete. Het kwam toen tot schermutselingen tussen de manifestanten en de politie.