"Door zulke uitspraken te doen kan je een coalitiepartner in moeilijkheden brengen", zegt Peeters in een interview met De Standaard. "Om het in hockeytermen te zeggen: dat was geen pass, dat was de bal recht naar de stick van de oppositie sturen." Hij herhaalt daarbij dat het verwijt dat CD&V een moslimpartij ongehoord is.

Veiligheidsmaatregelen

"Het is heel makkelijk om staande ovaties te krijgen met straffe voorstellen, die polemisch gericht zijn tegen bepaalde bevolkingsgroepen"

De minister stelt zich eveneens vragen bij de straffe uitspraken van N-VA de afgelopen weken. Zo kan hij begrijpen dat de partij maatregelen wil nemen tegen terreur, "maar we moeten grenzen stellen." Hij heeft het dan voornamelijk over de beslissing van Jan Jambon, minister van Binnenlandse Zaken (N-VA) om de politie extra te bewapen. Een beslissing die hij genomen heeft zonder de ministerraad bijeen te roepen. "Ik begrijp dat met wat in Charleroi is gebeurd, de emoties oplaaiden. Met alle respect. Het is nu aan Jambon om meer tekst en uitleg te geven over de praktische elementen", aldus Peeters.

Volgens de minister mogen de veiligheidsmaatregelen niet raken aan de basiswaarden van onze samenleving zoals de vrijheid van meningsuiting. "Het is heel makkelijk om staande ovaties te krijgen met straffe voorstellen, die polemisch gericht zijn tegen bepaalde bevolkingsgroepen, maar men zou toch moeten beseffen in welk delicaat klimaat we leven", zegt Peeters in de krant. "Dit moet getemperd worden."

'Hele weg afgelegd'

Volgens Peeters en zijn partij mogen we de maatregelen die al genomen zijn niet uit het oog verliezen. "We hebben al een hele weg afgelegd, met een indrukwekkend lijstje veiligheidsmaatregelen, maar altijd met respect voor de rechtsstaat. Dan vraag ik me af wat er nog meer moet gebeuren", aldus de minister.

Tot slot verdedigt Peeters de koers die zijn partij vaart. "'We hebben een lijn en daar blijven we op. Ik zie ook wel dat het rechtse discours salonfähig wordt, maar moeten we dan allemaal in die richting lopen?", concludeert hij in de krant. (NS)

"Door zulke uitspraken te doen kan je een coalitiepartner in moeilijkheden brengen", zegt Peeters in een interview met De Standaard. "Om het in hockeytermen te zeggen: dat was geen pass, dat was de bal recht naar de stick van de oppositie sturen." Hij herhaalt daarbij dat het verwijt dat CD&V een moslimpartij ongehoord is. De minister stelt zich eveneens vragen bij de straffe uitspraken van N-VA de afgelopen weken. Zo kan hij begrijpen dat de partij maatregelen wil nemen tegen terreur, "maar we moeten grenzen stellen." Hij heeft het dan voornamelijk over de beslissing van Jan Jambon, minister van Binnenlandse Zaken (N-VA) om de politie extra te bewapen. Een beslissing die hij genomen heeft zonder de ministerraad bijeen te roepen. "Ik begrijp dat met wat in Charleroi is gebeurd, de emoties oplaaiden. Met alle respect. Het is nu aan Jambon om meer tekst en uitleg te geven over de praktische elementen", aldus Peeters. Volgens de minister mogen de veiligheidsmaatregelen niet raken aan de basiswaarden van onze samenleving zoals de vrijheid van meningsuiting. "Het is heel makkelijk om staande ovaties te krijgen met straffe voorstellen, die polemisch gericht zijn tegen bepaalde bevolkingsgroepen, maar men zou toch moeten beseffen in welk delicaat klimaat we leven", zegt Peeters in de krant. "Dit moet getemperd worden."Volgens Peeters en zijn partij mogen we de maatregelen die al genomen zijn niet uit het oog verliezen. "We hebben al een hele weg afgelegd, met een indrukwekkend lijstje veiligheidsmaatregelen, maar altijd met respect voor de rechtsstaat. Dan vraag ik me af wat er nog meer moet gebeuren", aldus de minister.Tot slot verdedigt Peeters de koers die zijn partij vaart. "'We hebben een lijn en daar blijven we op. Ik zie ook wel dat het rechtse discours salonfähig wordt, maar moeten we dan allemaal in die richting lopen?", concludeert hij in de krant. (NS)