Vlaams minister-president Kris Peeters (CD&V) heeft zijn twijfels bij de doeltreffendheid van grote prinselijke missies met twee- tot driehonderd deelnemers. "Ik erken dat er een toegevoegde waarde is, maar persoonlijk vind ik missies met een duidelijke focus efficiënter", liet hij optekenen in Hanoi.

Peeters neemt deze week deel aan een grote prinselijke missie in Vietnam. Prins Filip en prinses Mathilde reisden mee, net als een hele reeks vertegenwoordigers van Vlaanderen, Wallonië en Brussel. De Vlaamse minister-president keerde even terug naar Myanmar om er de beroemde dissidente Aung San Suu Kyi te ontmoeten.

Duidelijke focus

Naast Myanmar trok Peeters recent ook met een eigen Vlaamse missie naar Libië. "We organiseren specifieke missies met een duidelijke focus, aangezien ik ervan overtuigd ben dat we nood hebben aan andere werkwijzen", aldus de CD&V'er. "Tweehonderd of driehonderd mensen, dat is niet evident. Ik erken dat er een toegevoegde waarde is, maar persoonlijk vind ik missies met een duidelijke focus efficiënter."

Cerexhe (CDH) 'verbaasd'

Zijn retourtje Myanmar leverde alvast wat wenkbrauwengefrons op binnen de delegatie. Brussels economieminister Benoît Cerexhe (CDH) verweet Peeters eerder al dat hij "in verspreide slagorde" opereert. De Brusselaar toonde zich ook nu "verbaasd" dat de Vlaamse regeringsleider de missie even verliet. "Dat is weinig beleefd ten aanzien van de bedrijven", klonk het.

"De rol van de ministers bevoegd voor buitenlandse handel is om zij aan zij te staan met de bedrijven, net als de prins, om deuren te openen."

'Gezonde concurrentie' met Wallonië

Tussen Peeters en Waals minister Jean-Claude Marcourt (PS) botert het alvast beter. "Er is geen rivaliteit tussen ons, er is slechts gezonde en volwassen concurrentie", klonk het nog. (Belga/SD)

Vlaams minister-president Kris Peeters (CD&V) heeft zijn twijfels bij de doeltreffendheid van grote prinselijke missies met twee- tot driehonderd deelnemers. "Ik erken dat er een toegevoegde waarde is, maar persoonlijk vind ik missies met een duidelijke focus efficiënter", liet hij optekenen in Hanoi.Peeters neemt deze week deel aan een grote prinselijke missie in Vietnam. Prins Filip en prinses Mathilde reisden mee, net als een hele reeks vertegenwoordigers van Vlaanderen, Wallonië en Brussel. De Vlaamse minister-president keerde even terug naar Myanmar om er de beroemde dissidente Aung San Suu Kyi te ontmoeten.Duidelijke focusNaast Myanmar trok Peeters recent ook met een eigen Vlaamse missie naar Libië. "We organiseren specifieke missies met een duidelijke focus, aangezien ik ervan overtuigd ben dat we nood hebben aan andere werkwijzen", aldus de CD&V'er. "Tweehonderd of driehonderd mensen, dat is niet evident. Ik erken dat er een toegevoegde waarde is, maar persoonlijk vind ik missies met een duidelijke focus efficiënter."Cerexhe (CDH) 'verbaasd' Zijn retourtje Myanmar leverde alvast wat wenkbrauwengefrons op binnen de delegatie. Brussels economieminister Benoît Cerexhe (CDH) verweet Peeters eerder al dat hij "in verspreide slagorde" opereert. De Brusselaar toonde zich ook nu "verbaasd" dat de Vlaamse regeringsleider de missie even verliet. "Dat is weinig beleefd ten aanzien van de bedrijven", klonk het. "De rol van de ministers bevoegd voor buitenlandse handel is om zij aan zij te staan met de bedrijven, net als de prins, om deuren te openen."'Gezonde concurrentie' met WalloniëTussen Peeters en Waals minister Jean-Claude Marcourt (PS) botert het alvast beter. "Er is geen rivaliteit tussen ons, er is slechts gezonde en volwassen concurrentie", klonk het nog. (Belga/SD)