Dat melden De Standaard en Het Nieuwsblad.

Kris Peeters (CD&V), net terug van enkele dagen vakantie, trekt meteen de lont uit de discussie over de werkloze mantelzorgers die hun ziek kind of hun stervende ouder in de steek zouden moeten laten om werk te gaan zoeken.

Aan De Standaard en Het Nieuwsblad bevestigde hij dat hij de regering een nieuwe regeling zal voorleggen die een "vrijstelling van beschikbaarheid omwille van mantelzorg" toekent aan werklozen, als die echt voor een zwaar ziek familielid of kind moeten zorgen. Dat moeten ze bewijzen met een medisch attest.

Wat er dan eigenlijk op neerkomt dat de regeling die tot 1 januari van kracht was, grotendeels opnieuw in voege zou treden.

(Belga/RR)

Op Twitter gaf Kris Peeters extra toelichting in een aantal tweets:

Peeters geeft aan dat hij bewust is dat de regeling niet in het regeerakkoord staat. 'Dit kan daarop een aanvulling zijn', zei hij op Radio 1. Ook pleit hij ervoor om de regeling te behouden voor wie ze al geldt.

Eerder deze week was ophef ontstaan over de plannen van de regering om de vrijstelling van mantelzorgers te schrappen in het kader van de besparingen.

Voor CD&V ligt de kwestie extra gevoelig, omdat de partij zich tracht te profileren als het sociale gelaat van deze regering.

Eerder deze week schreef Liesbet Sommen in het Schaduwparlement van Knack.be al over deze 'electorale sprong in het onbekende' voor de christendemocraten.

(JH)

Dat melden De Standaard en Het Nieuwsblad. Kris Peeters (CD&V), net terug van enkele dagen vakantie, trekt meteen de lont uit de discussie over de werkloze mantelzorgers die hun ziek kind of hun stervende ouder in de steek zouden moeten laten om werk te gaan zoeken. Aan De Standaard en Het Nieuwsblad bevestigde hij dat hij de regering een nieuwe regeling zal voorleggen die een "vrijstelling van beschikbaarheid omwille van mantelzorg" toekent aan werklozen, als die echt voor een zwaar ziek familielid of kind moeten zorgen. Dat moeten ze bewijzen met een medisch attest.Wat er dan eigenlijk op neerkomt dat de regeling die tot 1 januari van kracht was, grotendeels opnieuw in voege zou treden.(Belga/RR)Op Twitter gaf Kris Peeters extra toelichting in een aantal tweets:Peeters geeft aan dat hij bewust is dat de regeling niet in het regeerakkoord staat. 'Dit kan daarop een aanvulling zijn', zei hij op Radio 1. Ook pleit hij ervoor om de regeling te behouden voor wie ze al geldt.Eerder deze week was ophef ontstaan over de plannen van de regering om de vrijstelling van mantelzorgers te schrappen in het kader van de besparingen.Voor CD&V ligt de kwestie extra gevoelig, omdat de partij zich tracht te profileren als het sociale gelaat van deze regering. Eerder deze week schreef Liesbet Sommen in het Schaduwparlement van Knack.be al over deze 'electorale sprong in het onbekende' voor de christendemocraten.(JH)