Paul Marchal heeft op de tv-zender TF1 een emotionele en rechtstreekse oproep aan de Fransen gedaan om Michelle Martin niet toe te laten tot hun land.

Michelle Martin zou zich na haar voorwaardelijke vrijlating terugtrekken in een Frans klooster. Een verblijf van zes jaar in dit klooster maakt deel uit van de voorwaarden waaronder ze de gevangenis mag verlaten. Bij de ouders van de slachtoffers van Marc Dutroux is het nieuws over de mogelijke vrijlating van Michelle Martin eerder deze week op woede en ongeloof onthaald.

Oproep

Paul Marchal, vader van An, deed in het nieuws van TF1, de grootste zender van Frankrijk, een rechtstreekse oproep tot alle Fransen. "Laat Michelle Martin alstublieft niet in jullie land wonen. Ze is een monster dat heeft meegewerkt aan verkrachting en moord op kinderen."

Timing

Bijna onmiddellijk na de uitzending liet de Franse minister van justitie Michel Mercier weten dat hij niet van plan is om Martin op te vangen in zijn land. Zijn timing was allicht toeval, maar op dat ogenblik had Frankrijk nog geen formeel verzoek van ons land ontvangen.

Contact

Ontslagnemend minister van justitie Stefaan De Clerck heeft gisteravond wel nog "informeel" contact gehad met zijn Franse collega. "Ik heb hem in ieder geval het dossier nog opgestuurd," zegt De Clerck die niet gelooft dat Mercier nog van idee zal veranderen over de opvang van Martin.

Aanpassing

In het parlement lag justitieminister De Clerck deze namiddag zwaar onder vuur omdat hij de voorlopige vrijlating van Martin teveel zou verdedigen. Volgens De Clerck probeert hij gewoon een beslissing uit te voeren die is genomen door de rechterlijke macht. Bijna alle politieke partijen pleiten voor een aanpassing van de wet Lejeune die de voorwaardelijke vrijlating regelt van gedetineerden die minstens een derde van hun straf hebben uitgezeten. (EE)

Paul Marchal heeft op de tv-zender TF1 een emotionele en rechtstreekse oproep aan de Fransen gedaan om Michelle Martin niet toe te laten tot hun land. Michelle Martin zou zich na haar voorwaardelijke vrijlating terugtrekken in een Frans klooster. Een verblijf van zes jaar in dit klooster maakt deel uit van de voorwaarden waaronder ze de gevangenis mag verlaten. Bij de ouders van de slachtoffers van Marc Dutroux is het nieuws over de mogelijke vrijlating van Michelle Martin eerder deze week op woede en ongeloof onthaald. Oproep Paul Marchal, vader van An, deed in het nieuws van TF1, de grootste zender van Frankrijk, een rechtstreekse oproep tot alle Fransen. "Laat Michelle Martin alstublieft niet in jullie land wonen. Ze is een monster dat heeft meegewerkt aan verkrachting en moord op kinderen." Timing Bijna onmiddellijk na de uitzending liet de Franse minister van justitie Michel Mercier weten dat hij niet van plan is om Martin op te vangen in zijn land. Zijn timing was allicht toeval, maar op dat ogenblik had Frankrijk nog geen formeel verzoek van ons land ontvangen. Contact Ontslagnemend minister van justitie Stefaan De Clerck heeft gisteravond wel nog "informeel" contact gehad met zijn Franse collega. "Ik heb hem in ieder geval het dossier nog opgestuurd," zegt De Clerck die niet gelooft dat Mercier nog van idee zal veranderen over de opvang van Martin. Aanpassing In het parlement lag justitieminister De Clerck deze namiddag zwaar onder vuur omdat hij de voorlopige vrijlating van Martin teveel zou verdedigen. Volgens De Clerck probeert hij gewoon een beslissing uit te voeren die is genomen door de rechterlijke macht. Bijna alle politieke partijen pleiten voor een aanpassing van de wet Lejeune die de voorwaardelijke vrijlating regelt van gedetineerden die minstens een derde van hun straf hebben uitgezeten. (EE)