Paul Marchal, vader van An, is woedend over de mogelijke voorwaardelijke vrijlating van Michelle Martin, de vrouw van Marc Dutroux. Woensdag deed hij een emotionele oproep op tv-zender TF1 waarin hij de Fransen vroeg om Martin niet toe te laten in hun land. "Ze is een monster dat deelnam aan verkrachtig en moord op kinderen."

Een dag later nam hij rechtstreeks contact op met het klooster dat haar onderdak zou bieden. Het verblijf in dat klooster maakt deel uit van de voorwaarden waaronder Martin zou kunnen vrijkomen.

Begrip voor slachtoffers

"Ik belde het klooster in Besançon op om mij voor te stellen. Ik wou duidelijk maken dat ik in de zaak Martin betrokken partij ben, dat ik familie van een van de slachtoffers ben", zegt Marchal. "Ik heb de kloosterzusters om begrip gevraagd voor de situatie van de slachtoffers."

Volgens de krant Het Laatste Nieuws is in het dorpje Montferrand-le-Château, vlakbij Besançon, een klooster van de congregatie van de Dominicanessen van Bethanië gelegen. Die congregatie houdt zich vooral bezig met de opvang van mensen die hun leven willen omvormen en vernieuwen.

Verbaasd

"De zusters reageerden heel begripvol en toegankelijk, maar waren verbaasd dat ik wist wat er gaande was," zegt Marchal. "Ze hadden blijkbaar niet verwacht dat het zou uitlekken dat Martin daarheen zou gaan."

Devotie

Marchal betreurt verder dat "Martin opnieuw op basis van een plotse devotie vrij zou komen. Toen ze, na een veroordeling voor de correctionele rechtbank in de jaren '80, een eerste keer vroegtijdig vrijgelaten werd, speelde die devotie ook een rol. Ik snap niet dat justitie niet inziet hoe Martin kan manipuleren. Ik vind het ook vreemd dat de pers en justitie weten dat Martin spijt zou hebben, maar de slachtoffers en hun familie hebben daar nooit iets van gehoord." (Belga/EE)

Paul Marchal, vader van An, is woedend over de mogelijke voorwaardelijke vrijlating van Michelle Martin, de vrouw van Marc Dutroux. Woensdag deed hij een emotionele oproep op tv-zender TF1 waarin hij de Fransen vroeg om Martin niet toe te laten in hun land. "Ze is een monster dat deelnam aan verkrachtig en moord op kinderen." Een dag later nam hij rechtstreeks contact op met het klooster dat haar onderdak zou bieden. Het verblijf in dat klooster maakt deel uit van de voorwaarden waaronder Martin zou kunnen vrijkomen. Begrip voor slachtoffers "Ik belde het klooster in Besançon op om mij voor te stellen. Ik wou duidelijk maken dat ik in de zaak Martin betrokken partij ben, dat ik familie van een van de slachtoffers ben", zegt Marchal. "Ik heb de kloosterzusters om begrip gevraagd voor de situatie van de slachtoffers." Volgens de krant Het Laatste Nieuws is in het dorpje Montferrand-le-Château, vlakbij Besançon, een klooster van de congregatie van de Dominicanessen van Bethanië gelegen. Die congregatie houdt zich vooral bezig met de opvang van mensen die hun leven willen omvormen en vernieuwen. Verbaasd "De zusters reageerden heel begripvol en toegankelijk, maar waren verbaasd dat ik wist wat er gaande was," zegt Marchal. "Ze hadden blijkbaar niet verwacht dat het zou uitlekken dat Martin daarheen zou gaan." Devotie Marchal betreurt verder dat "Martin opnieuw op basis van een plotse devotie vrij zou komen. Toen ze, na een veroordeling voor de correctionele rechtbank in de jaren '80, een eerste keer vroegtijdig vrijgelaten werd, speelde die devotie ook een rol. Ik snap niet dat justitie niet inziet hoe Martin kan manipuleren. Ik vind het ook vreemd dat de pers en justitie weten dat Martin spijt zou hebben, maar de slachtoffers en hun familie hebben daar nooit iets van gehoord." (Belga/EE)