Volgens De Grauwe zit de politieke situatie vooral geblokkeerd omdat er te veel "mythes" rond de staatshervorming zijn opgebouwd. "De staatshervorming is eigenlijk niet zo belangrijk. Het is een mineur probleem", zo zei hij zondag in De Zevende Dag.

"De Vlamingen denken in die mythevorming dat de staatshervorming nodig is om alle grote problemen aan te pakken, de Franstaligen vrezen van hun kant de verarming van Wallonië, luidde het.

Twee takken breken

Topmanager Karel Vinck was het niet helemaal eens met hem. Volgens Vinck is die staatshervorming wel nodig. Maar nu willen de politici twee takken tegelijkertijd breken (de staatshervorming en de socio-economische hervormingen). "In Japan zeggen ze: als je twee takken niet tegelijkertijd kunt breken, breek ze dan apart en na mekaar."

Vinck roept de politici op "bruggen te bouwen". Tegelijk gaf de topondernemer de Franstaligen een veeg uit de pan. Zij moeten stoppen met te vrezen voor de verarming van Wallonië en Brussel of voor de splitsing van het land. "Die argumenten zijn chantage", aldus Vinck. (Belga/TE)

Volgens De Grauwe zit de politieke situatie vooral geblokkeerd omdat er te veel "mythes" rond de staatshervorming zijn opgebouwd. "De staatshervorming is eigenlijk niet zo belangrijk. Het is een mineur probleem", zo zei hij zondag in De Zevende Dag. "De Vlamingen denken in die mythevorming dat de staatshervorming nodig is om alle grote problemen aan te pakken, de Franstaligen vrezen van hun kant de verarming van Wallonië, luidde het. Twee takken brekenTopmanager Karel Vinck was het niet helemaal eens met hem. Volgens Vinck is die staatshervorming wel nodig. Maar nu willen de politici twee takken tegelijkertijd breken (de staatshervorming en de socio-economische hervormingen). "In Japan zeggen ze: als je twee takken niet tegelijkertijd kunt breken, breek ze dan apart en na mekaar." Vinck roept de politici op "bruggen te bouwen". Tegelijk gaf de topondernemer de Franstaligen een veeg uit de pan. Zij moeten stoppen met te vrezen voor de verarming van Wallonië en Brussel of voor de splitsing van het land. "Die argumenten zijn chantage", aldus Vinck. (Belga/TE)