Kathleen Van Brempt is voorzitster van het lijstvormingscomité van de SP.A in Antwerpen. In een gesprek op de Antwerpse regionale televisiezender ATV drukte ze haar hoop uit dat voormalig burgemeester en voormalig SP.A-voorzitter Patrick Janssens zich verkiesbaar stelt voor de partij.

'Hij zal vooral ergens in het midden van de lijst staan om zo het team te steunen dat we naar voren schuiven tegenover Bart De Wever (N-VA) en Kris Peeters (CD&V), ' zei van Brempt.

Patrick Janssens heeft nog geen beslissing genomen of hij zich effectief verkiesbaar stelt, maar sluit ook niks uit. 'Ik ben altijd bereid om hierover te praten,' zegt hij in Gazet Van Antwerpen. 'Ik zal mij dienstbaar opstellen, maar ik zal zeker geen zichtbare rol opnemen.'

Patrick Janssens trok zich ontgoocheld terug uit de politiek toen Bart De Wever en de N-VA de gemeenteraadsverkiezingen in Antwerpen wonnen. De beelden van een wenende Janssens aan de borst van acteur Gene Bervoets staan voorgoed in het collectieve geheugen van de Antwerpenaars geprent. Janssens moest een tweede ontgoocheling slikken toen de CD&V van Marc Vanpeel zijn Stadslijst verliet om over te lopen naar een coalitie met Bart De Wever.

De voormalige burgemeester nam zijn zetel in de gemeenteraad niet op, bleef wel nog zetelen in het Vlaams parlement, maar hield zich voortaan helemaal op de achtergrond. Hij geeft les aan de universiteiten van Antwerpen en Leuven en hij doctoreert aan de London School of Economics.

Met of zonder Patrick Janssens, het zal voor de SP.A een uitdaging worden om in Antwerpen een sterke kieslijst samen te stellen tegenover de nationale kopstukken Bart De Wever en Kris Peeters die al maanden, zowel persoonlijk als met hun partij alle aandacht naar zich toetrekken in de aanloop naar de verkiezingen van 2014. (EE)

Kathleen Van Brempt is voorzitster van het lijstvormingscomité van de SP.A in Antwerpen. In een gesprek op de Antwerpse regionale televisiezender ATV drukte ze haar hoop uit dat voormalig burgemeester en voormalig SP.A-voorzitter Patrick Janssens zich verkiesbaar stelt voor de partij.'Hij zal vooral ergens in het midden van de lijst staan om zo het team te steunen dat we naar voren schuiven tegenover Bart De Wever (N-VA) en Kris Peeters (CD&V), ' zei van Brempt.Patrick Janssens heeft nog geen beslissing genomen of hij zich effectief verkiesbaar stelt, maar sluit ook niks uit. 'Ik ben altijd bereid om hierover te praten,' zegt hij in Gazet Van Antwerpen. 'Ik zal mij dienstbaar opstellen, maar ik zal zeker geen zichtbare rol opnemen.'Patrick Janssens trok zich ontgoocheld terug uit de politiek toen Bart De Wever en de N-VA de gemeenteraadsverkiezingen in Antwerpen wonnen. De beelden van een wenende Janssens aan de borst van acteur Gene Bervoets staan voorgoed in het collectieve geheugen van de Antwerpenaars geprent. Janssens moest een tweede ontgoocheling slikken toen de CD&V van Marc Vanpeel zijn Stadslijst verliet om over te lopen naar een coalitie met Bart De Wever. De voormalige burgemeester nam zijn zetel in de gemeenteraad niet op, bleef wel nog zetelen in het Vlaams parlement, maar hield zich voortaan helemaal op de achtergrond. Hij geeft les aan de universiteiten van Antwerpen en Leuven en hij doctoreert aan de London School of Economics.Met of zonder Patrick Janssens, het zal voor de SP.A een uitdaging worden om in Antwerpen een sterke kieslijst samen te stellen tegenover de nationale kopstukken Bart De Wever en Kris Peeters die al maanden, zowel persoonlijk als met hun partij alle aandacht naar zich toetrekken in de aanloop naar de verkiezingen van 2014. (EE)