Die vrees is ongegrond gebleken, zo zegt Janssens in een interview met Apache.be. 'Toen ik vorig jaar de fakkel doorgaf, vreesde ik ervoor dat de nieuwe ploeg de vruchten van ons beleid zou plukken. Nu merk ik dat ze gewoon de bomen omhakken.'

Janssens doet die uitspraak nadat De Wever uit de doeken heeft gedaan hoe hij zijn aangekondigde besparingen gaat doorvoeren. Om de 1.420 voltijdse equivalenten in de stedelijke administratie weg te snijden, zullen de komende twee jaar bepaalde ondersteunende diensten van de stad, het OCM en de autonome gemeentebedrijven samengevoegd worden, zo schrijft De Standaard.

Paradepaardje AG Stan

Een dienst die verdwijnt is het door Janssens opgerichte AG Stan, waarin alle kennis over stadsplanning samengebracht werd. Die cel was altijd een paradepaardje van Janssens. Volgens De Standaard viel AG Stan daarenboven in internationale prijzen. Janssens ziet met het AG Stan dus een belangrijk deel van zijn beleid sneuvelen.

Die vrees is ongegrond gebleken, zo zegt Janssens in een interview met Apache.be. 'Toen ik vorig jaar de fakkel doorgaf, vreesde ik ervoor dat de nieuwe ploeg de vruchten van ons beleid zou plukken. Nu merk ik dat ze gewoon de bomen omhakken.'Janssens doet die uitspraak nadat De Wever uit de doeken heeft gedaan hoe hij zijn aangekondigde besparingen gaat doorvoeren. Om de 1.420 voltijdse equivalenten in de stedelijke administratie weg te snijden, zullen de komende twee jaar bepaalde ondersteunende diensten van de stad, het OCM en de autonome gemeentebedrijven samengevoegd worden, zo schrijft De Standaard. Een dienst die verdwijnt is het door Janssens opgerichte AG Stan, waarin alle kennis over stadsplanning samengebracht werd. Die cel was altijd een paradepaardje van Janssens. Volgens De Standaard viel AG Stan daarenboven in internationale prijzen. Janssens ziet met het AG Stan dus een belangrijk deel van zijn beleid sneuvelen.