Patricia Ceysens neemt ontslag uit gemeenteraad Leuven

Patricia Ceysens (Open VLD) op archiefbeeld samen met toenmalig Vlaams minister-president Kris Peeters (CD&V) © BELGA

Open VLD-politica Patricia Ceysens, die in de jaren 2003-2004 en 2007-2009 Vlaams minister was en momenteel lid is van de Kamer van Volksvertegenwoordigers, heeft maandagavond ontslag genomen uit de Leuvense gemeenteraad waar zij al sinds 1995 in zetelde.

Patricia Ceysens wordt opgevolgd door Luc Ponsaerts, die eerder al van 1988 tot 1994 en van 2000 tot 2012 gemeenteraadslid was en sindsdien deel uitmaakte van de OCMW-raad.

Ceysens trok de Leuvense Open VLD-lijst bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2006, maar zag het zetelaantal van haar partij halveren van 8 naar 4. Bij de verkiezingen van 2012 was ze lijstduwer en de enkele maanden voor de verkiezingen van Herent naar Leuven verhuisde Rik Daems lijsttrekker. In de periode 1995-2014 zetelde ze in het Vlaams parlement om bij de jongste verkiezingen te verhuizen naar de Kamer.

Luc Ponsaerts was tot voor enkele jaren cafébaas van den Orient op de Oude Markt in Leuven en kwam in het verleden regelmatig in het nieuws als voorzitter van de vzw Oude Markt. Hij was sinds de jaren tachtig meer dan twee decennia nauw betrokken bij de organisatie van het stadsfestival Marktrock en is dat vandaag de dag nog steeds bij het populaire eetevenement Hapje Tapje.

(Belga/RR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content