Dat meldt De Morgen.

Via een app brengt het Amerikaanse bedrijf klanten die vervoer zoeken in contact met chauffeurs die tegen vergoeding een plek in de wagen aanbieden. Uber wordt verweten de veiligheidsvoorschriften, fiscale verplichtingen en sociale bescherming die in de taxisector gelden te ontduiken.

Pascal Smet dient volgende week een strafklacht in bij het parket. "Nieuwe initiatieven zoals Uber zijn welkom als ze zich schikken naar de regels", zegt hij. "Een gesprek daarover met Uber levert niets op, dus doen we het nu maar anders. We willen dat het parket nauwkeurig nagaat of en welke wetten het bedrijf overtreedt."

Smet zal ook een klachtenbrief naar de Computer Crime Unit sturen waarin hij vraagt om de website waarmee Uber zijn diensten aanbiedt te blokkeren.

Het Brussels Gewest komt ook in actie: als klant vermomde inspecteurs zullen controleritten uitvoeren met Uber-chauffeurs.

(Belga/RR)

Dat meldt De Morgen. Via een app brengt het Amerikaanse bedrijf klanten die vervoer zoeken in contact met chauffeurs die tegen vergoeding een plek in de wagen aanbieden. Uber wordt verweten de veiligheidsvoorschriften, fiscale verplichtingen en sociale bescherming die in de taxisector gelden te ontduiken. Pascal Smet dient volgende week een strafklacht in bij het parket. "Nieuwe initiatieven zoals Uber zijn welkom als ze zich schikken naar de regels", zegt hij. "Een gesprek daarover met Uber levert niets op, dus doen we het nu maar anders. We willen dat het parket nauwkeurig nagaat of en welke wetten het bedrijf overtreedt." Smet zal ook een klachtenbrief naar de Computer Crime Unit sturen waarin hij vraagt om de website waarmee Uber zijn diensten aanbiedt te blokkeren. Het Brussels Gewest komt ook in actie: als klant vermomde inspecteurs zullen controleritten uitvoeren met Uber-chauffeurs. (Belga/RR)