Dat schrijven De Standaard en Het Nieuwsblad.

Om de vier jaar bepaalt het Nationaal Veiligheidsplan wat de speerpunten voor de politie moeten zijn. Intrafamiliaal geweld staat er sinds 2008 in, maar de politie vindt dat de tijd rijp is om in het nieuwe Veiligheidsplan partnergeweld als prioriteit te schrappen.

"Het heeft weinig zin om hier opnieuw een prioriteit van te maken", zegt Jean-Marie Brabant, korpschef van de Brusselse zone Montgomery en voorzitter van de Vaste Commissie voor de Lokale Politie. "De afgelopen jaren heeft elke zone een deel van haar werking toegespitst op partnergeweld. Er zijn veel inspanningen geleverd, maar we stellen vast dat we soms machteloos staan tegenover het fenomeen. Preventief werken heeft grenzen. Maar ik denk wel dat de bestaande maatregelen hebben geleid tot permanente aandacht voor het probleem."

Er zijn jaarlijks zo'n 40.000 aangiftes van partnergeweld.

(Belga/RR)

Dat schrijven De Standaard en Het Nieuwsblad.Om de vier jaar bepaalt het Nationaal Veiligheidsplan wat de speerpunten voor de politie moeten zijn. Intrafamiliaal geweld staat er sinds 2008 in, maar de politie vindt dat de tijd rijp is om in het nieuwe Veiligheidsplan partnergeweld als prioriteit te schrappen. "Het heeft weinig zin om hier opnieuw een prioriteit van te maken", zegt Jean-Marie Brabant, korpschef van de Brusselse zone Montgomery en voorzitter van de Vaste Commissie voor de Lokale Politie. "De afgelopen jaren heeft elke zone een deel van haar werking toegespitst op partnergeweld. Er zijn veel inspanningen geleverd, maar we stellen vast dat we soms machteloos staan tegenover het fenomeen. Preventief werken heeft grenzen. Maar ik denk wel dat de bestaande maatregelen hebben geleid tot permanente aandacht voor het probleem." Er zijn jaarlijks zo'n 40.000 aangiftes van partnergeweld.(Belga/RR)