Wouter Van Besien: Maingain is de Vic Van Aelst van de Franstaligen.

Bart De Wever: Dit is onvoorstelbaar triest.

Tijdens een debat op De Zevende Dag over de regeringsvorming, de werkzaamheden in het parlement en de mogelijke dreiging van de gemeenteraadsverkiezingen in oktober 2012, zijn vijf Vlaamse partijvoorzitters aan het kibbelen geslagen over de jongste uitspraken van FDF-voorzitter Olivier Maingain over Bart De Wever en de N-VA. Aan het debat in De Zevende Dag namen naast De Wever ook Wouter Beke (CD&V), Alexander De Croo (Open Vld), Caroline Gennez (sp.a) en Wouter Van Besien (Groen!) deel.

Wouter Beke (CD&V): Maingain is een provocateur eerste klas

Gevraagd naar de uitlatingen van Maingain, die De Wever afgelopen week van het ontkennen van de Holocaust beschuldigde, zei Beke dat de FDF-topman "een provocateur eerste klas" is. "Hij ziet een oplossing voor Brussel-Halle-Vilvoorde op zich afkomen en probeert dat nu te verhinderen", is Bekes analyse.

Caroline Gennez (sp.a): Maingain zit wel aan de onderhandelingstafel

Caroline Gennez stelde vast dat ondanks de reputatie van Maingain als provocateur hij via de MR toch weer bij de onderhandelingen betrokken is geraakt.

Wouter Van Besien (Groen!): N-VA heeft er zelf om gevraagd

Toen Wouter Van Besien vervolgens letterlijk tegen De Wever zei "u hebt ze gevraagd, u hebt ze gekregen", reageerde de N-VA-voorzitter zeer gepikeerd. "Waar slaat dit toch allemaal op? Wanneer heb ik het FDF aan tafel gevraagd?", klonk het. Het was pas toen de gesprekken met zeven partijen op niets leken uit te draaien, dat de hele zaak "weer opengetrokken" werd, aldus De Wever.

Bart De Wever (N-VA) : Dit is onvoorstelbaar triest

Toen Van Besien nog zei dat Maingain "een beetje de Vic Van Aelst van de Franstalige politiek" is, liet De Wever zich ontvallen het "onvoorstelbaar triest" te vinden dat hij de uitspraken van Maingain over zichzelf zou afgeroepen hebben. (Belga/EE)

Tijdens een debat op De Zevende Dag over de regeringsvorming, de werkzaamheden in het parlement en de mogelijke dreiging van de gemeenteraadsverkiezingen in oktober 2012, zijn vijf Vlaamse partijvoorzitters aan het kibbelen geslagen over de jongste uitspraken van FDF-voorzitter Olivier Maingain over Bart De Wever en de N-VA. Aan het debat in De Zevende Dag namen naast De Wever ook Wouter Beke (CD&V), Alexander De Croo (Open Vld), Caroline Gennez (sp.a) en Wouter Van Besien (Groen!) deel. Wouter Beke (CD&V): Maingain is een provocateur eerste klas Gevraagd naar de uitlatingen van Maingain, die De Wever afgelopen week van het ontkennen van de Holocaust beschuldigde, zei Beke dat de FDF-topman "een provocateur eerste klas" is. "Hij ziet een oplossing voor Brussel-Halle-Vilvoorde op zich afkomen en probeert dat nu te verhinderen", is Bekes analyse. Caroline Gennez (sp.a): Maingain zit wel aan de onderhandelingstafel Caroline Gennez stelde vast dat ondanks de reputatie van Maingain als provocateur hij via de MR toch weer bij de onderhandelingen betrokken is geraakt. Wouter Van Besien (Groen!): N-VA heeft er zelf om gevraagd Toen Wouter Van Besien vervolgens letterlijk tegen De Wever zei "u hebt ze gevraagd, u hebt ze gekregen", reageerde de N-VA-voorzitter zeer gepikeerd. "Waar slaat dit toch allemaal op? Wanneer heb ik het FDF aan tafel gevraagd?", klonk het. Het was pas toen de gesprekken met zeven partijen op niets leken uit te draaien, dat de hele zaak "weer opengetrokken" werd, aldus De Wever.Bart De Wever (N-VA) : Dit is onvoorstelbaar triest Toen Van Besien nog zei dat Maingain "een beetje de Vic Van Aelst van de Franstalige politiek" is, liet De Wever zich ontvallen het "onvoorstelbaar triest" te vinden dat hij de uitspraken van Maingain over zichzelf zou afgeroepen hebben. (Belga/EE)