Partijbureaus van CDH en MR keuren akkoord unaniem goed

Benoît Lutgen en Olivier Chastel © Belga

De partijbureaus van cdH en MR hebben dinsdagavond zoals verwacht het Waalse regeerakkoord goedgekeurd.

In beide gevallen gebeurde de goedkeuring met unanimiteit. ‘Akkoord nieuwe meerderheid in Wallonië unaniem goedgekeurd door politiek bureau van CDH, krachtig applaus voor Benoit Lutgen‘, tweette CDH. Een gelijkaardige boodschap was er dinsdagavond te horen bij de MR. ‘De raad van MR heeft met unanimiteit ingestemd. Lang applaus voor Olivier Chastel‘, klonk het in een tweet van de woordvoerder.

Beide partijen schuiven een drastische vermindering van de werkingskosten van publieke structuren naar voren. Daarin is sprake van een beperking van de mandaten en vergoedingen en een rationalisering van de structuren. Het loon van de ministers daalt met tien procent, de kost van de kabinetten gaat eveneens met tien procent omlaag, twintig pararegionale structuren verdwijnen, net als 200 bestuurdersmandaten.

De nieuwe meerderheid zal het parlement ook een ingrijpende hervorming van de provincies voorstellen. Daarnaast moet er een ruime fiscale hervorming komen en wordt jobcreatie de absolute prioriteit. Het akkoord telt een dertigtal bladzijden, evenwel zonder veel becijferde doelstellingen.

Lees hier meer over het regeerakkoord: CDH en MR klaar voor Waalse regering zonder PS

Partner Content