MR-Kamerlid Jacqueline Galant heeft een brief naar de caféhouders in Henegouwen gestuurd waarin ze duidelijk maakt dat ze tegen het volledige rookverbod in de horeca vanaf 1 juli gekant is. Ze roept hen op een affiche aan de ingang te hangen waarin ze duidelijk maken of ze rokers toelaten of niet. De affiche wil het Kamerlid elektronisch beschikbaar stellen via mail of op haar Facebookpagina.

Boete

De oproep van Galant is in het verkeerde keelgat geschoten bij cdH-fractieleidster in de Kamer, Catherine Fonck. In een aantal Franstalige kranten wijst ze er de cafébazen op dat ze een boete riskeren als ze ingaan op de oproep van de MR-politica. Fonck vraagt MR-voorzitter Charles Michel zijn partijgenote tot de orde te roepen.

Jacqueline Galant repliceert dat haar oproep een "symbolische" actie is. (Belga)

MR-Kamerlid Jacqueline Galant heeft een brief naar de caféhouders in Henegouwen gestuurd waarin ze duidelijk maakt dat ze tegen het volledige rookverbod in de horeca vanaf 1 juli gekant is. Ze roept hen op een affiche aan de ingang te hangen waarin ze duidelijk maken of ze rokers toelaten of niet. De affiche wil het Kamerlid elektronisch beschikbaar stellen via mail of op haar Facebookpagina.Boete De oproep van Galant is in het verkeerde keelgat geschoten bij cdH-fractieleidster in de Kamer, Catherine Fonck. In een aantal Franstalige kranten wijst ze er de cafébazen op dat ze een boete riskeren als ze ingaan op de oproep van de MR-politica. Fonck vraagt MR-voorzitter Charles Michel zijn partijgenote tot de orde te roepen. Jacqueline Galant repliceert dat haar oproep een "symbolische" actie is. (Belga)