Nooit eerder stelden parlementsleden zoveel vragen aan ministers. In de Kamer alleen al werden er tijdens deze legislatuur 32.000 vragen gesteld. Dat melden Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg.

'Uiteraard zijn niet alle vragen even zinvol', geeft Lode Vereeck (LDD) toe, 'maar als lid van de oppositie is het onze taak om de regering te controleren'.

De Kamer lijkt qua aantal vragen op een absoluut record af te stevenen. Ook de politici in het Vlaams Parlement zijn blijkbaar zeer ijverig. Toch vinden de parlementsleden niet dat ze te veel vragen stellen.

CD&V-senator Wouter Beke: 'Vragen stellen is een essentiële functie van onze parlementaire democratie. Door vragen te stellen kunnen wij de regelgeving aanpassen en de ministers erop wijzen dat er lacunes zijn. Bovendien zijn de kabinetten van de ministers voldoende bemand om op de vragen te antwoorden'.

'U zult van mij trouwens zelden een vraag zien die een afkooksel is van een krantenartikeltje. Parlementaire vragen stellen is vast en zeker geen bezigheidstherapie.'

'Liever een vraag te veel dan een te weinig', zegt Vlaams Belang-Kamerlid Bert Schoofs. Hij stelde in deze legislatuur al liefst 377 vragen.

Volgens hem ligt de verantwoordelijkheid voor het aantal vragen bij de regering. 'Hoe minder duidelijkheid een minister schept, hoe meer vragen een parlementslid moet stellen. De vragen stellen eigenlijk zichzelf.'

LDD-fractieleider Lode Vereeck vindt dat hij in het Vlaams Parlement een 'gezond aantal vragen stelt'. Hij wijt het hoge cijfer onder meer aan de 'aankondigingspolitiek' van de Vlaamse regering.

'Als lid van de oppositie is het mijn taak om te vragen hoeveel die gelanceerde projecten uiteindelijk zullen kosten', aldus Vereeck.

Hij wijst er ook op dat er nu meer oppositiepartijen in het Vlaams Parlement zetelen dan tijdens de vorige regeerperiode, waardoor er ook meer vragen worden gesteld.

Tanguy LaudeloutNooit eerder stelden parlementsleden zoveel vragen aan ministers. In de Kamer alleen al werden er tijdens deze legislatuur 32.000 vragen gesteld. Dat melden Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg. 'Uiteraard zijn niet alle vragen even zinvol', geeft Lode Vereeck (LDD) toe, 'maar als lid van de oppositie is het onze taak om de regering te controleren'. De Kamer lijkt qua aantal vragen op een absoluut record af te stevenen. Ook de politici in het Vlaams Parlement zijn blijkbaar zeer ijverig. Toch vinden de parlementsleden niet dat ze te veel vragen stellen. CD&V-senator Wouter Beke: 'Vragen stellen is een essentiële functie van onze parlementaire democratie. Door vragen te stellen kunnen wij de regelgeving aanpassen en de ministers erop wijzen dat er lacunes zijn. Bovendien zijn de kabinetten van de ministers voldoende bemand om op de vragen te antwoorden'. 'U zult van mij trouwens zelden een vraag zien die een afkooksel is van een krantenartikeltje. Parlementaire vragen stellen is vast en zeker geen bezigheidstherapie.' 'Liever een vraag te veel dan een te weinig', zegt Vlaams Belang-Kamerlid Bert Schoofs. Hij stelde in deze legislatuur al liefst 377 vragen. Volgens hem ligt de verantwoordelijkheid voor het aantal vragen bij de regering. 'Hoe minder duidelijkheid een minister schept, hoe meer vragen een parlementslid moet stellen. De vragen stellen eigenlijk zichzelf.' LDD-fractieleider Lode Vereeck vindt dat hij in het Vlaams Parlement een 'gezond aantal vragen stelt'. Hij wijt het hoge cijfer onder meer aan de 'aankondigingspolitiek' van de Vlaamse regering.'Als lid van de oppositie is het mijn taak om te vragen hoeveel die gelanceerde projecten uiteindelijk zullen kosten', aldus Vereeck.Hij wijst er ook op dat er nu meer oppositiepartijen in het Vlaams Parlement zetelen dan tijdens de vorige regeerperiode, waardoor er ook meer vragen worden gesteld. Tanguy Laudelout