'Het parlement zit in een winterslaap', schrijft de krant De Morgen. Zowel een rondvraag bij journalisten en politici als de cijfers bevestigen dat het erg kalm is in de wetstraat. Naast enkele kleine relletjes, zoals de commotie rond minister van Energie Marie Christine Marghem (MR), lijkt het wel vakantie in de wetstraat, bericht de krant.

CD&V-fractieleider in de Kamer Servais Verherstraeten, noemt het logisch dat het de afgelopen maanden wat rustiger was. 'Sinds de verkiezingen van 2014 zitten er veel nieuwkomers in het parlement. Zij moeten de kneepjes van het vak nog leren.'

Afwezige Bourgeois

Vooral het contrast met de vorige legislatuur is groot. In 2009-2010 werden er op federaal niveau 45 wetsvoorstellen en 24 resoluties aangenomen. Ter vergelijking op dit moment staat de teller op 8 en 7. Voor Vlaanderen geldt dit echter niet, daar werden tot nu toe niet minder voorstellen aangenomen.

Al heeft het Vlaamse niveau af te rekenen met andere 'probleempjes'. In de wandelgangen klinkt namelijk, zelfs binnen de meerderheid, kritiek op de onzichtbaarheid van minister-president Geert Bourgeois (N-VA). De voorbije vijf weken was hij slechts één keer aanwezig tijdens het wekelijkse vragenuurtje. (AVE)

'Het parlement zit in een winterslaap', schrijft de krant De Morgen. Zowel een rondvraag bij journalisten en politici als de cijfers bevestigen dat het erg kalm is in de wetstraat. Naast enkele kleine relletjes, zoals de commotie rond minister van Energie Marie Christine Marghem (MR), lijkt het wel vakantie in de wetstraat, bericht de krant. CD&V-fractieleider in de Kamer Servais Verherstraeten, noemt het logisch dat het de afgelopen maanden wat rustiger was. 'Sinds de verkiezingen van 2014 zitten er veel nieuwkomers in het parlement. Zij moeten de kneepjes van het vak nog leren.'Vooral het contrast met de vorige legislatuur is groot. In 2009-2010 werden er op federaal niveau 45 wetsvoorstellen en 24 resoluties aangenomen. Ter vergelijking op dit moment staat de teller op 8 en 7. Voor Vlaanderen geldt dit echter niet, daar werden tot nu toe niet minder voorstellen aangenomen. Al heeft het Vlaamse niveau af te rekenen met andere 'probleempjes'. In de wandelgangen klinkt namelijk, zelfs binnen de meerderheid, kritiek op de onzichtbaarheid van minister-president Geert Bourgeois (N-VA). De voorbije vijf weken was hij slechts één keer aanwezig tijdens het wekelijkse vragenuurtje. (AVE)