Kamer en Senaat zijn aan de laatste zittingen van de legislatuur bezig. Naar verwachting wordt de lijst met te herziene grondwetsartikels donderdag in beide assemblées goedgekeurd, waarna het parlement automatisch wordt ontbonden en er verkiezingen volgen.

De federale regering bereikte dinsdagnamiddag een akkoord over de lijst met grondwetsartikels die in de volgende legislatuur kunnen herzien worden.

Ze werd woensdag besproken in de Kamercommissie Grondwetsherziening en goedgekeurd. Donderdag staat de goedkeuring in de plenaire Kamer op de agenda.

Dan stemt ook de Senaat erover. In de Senaatscommissie voor Institutionele Aangelegenheden werd de lijst met grondwetsartikels van de regering woensdag alvast zonder wijzigingen goedgekeurd.

Woensdag keurde de plenaire Kamer de financiële steun aan Griekenland goed. België leent enkele miljarden aan het land. De steun was dinsdag al in de bevoegde Kamercommissie goedgekeurd.

Verlenging anti-crisismaatregelen

Ook de verlenging van de anti-crisismaatregelen met drie maanden, tot eind september, werd woensdag in de Kamer goedgekeurd.

Het gaat om een vorm van tijdelijke werkloosheid voor bedienden, een collectieve arbeidsduurvermindering en een individueel crisistijdskrediet. De maatregelen bevatten ook de betaling van een
crisispremie voor ontslagen arbeiders.

Donderdag moet de Kamer nog groen licht geven voor de begrotingscontrole. Ook de Senaat moet ze donderdag nog goedkeuren.

Als alles volgens plan verloopt, worden de parlementaire werkzaamheden donderdagnamiddag of -avond afgerond en zijn er verkiezingen op 13 juni.

Kamer en Senaat zijn aan de laatste zittingen van de legislatuur bezig. Naar verwachting wordt de lijst met te herziene grondwetsartikels donderdag in beide assemblées goedgekeurd, waarna het parlement automatisch wordt ontbonden en er verkiezingen volgen.De federale regering bereikte dinsdagnamiddag een akkoord over de lijst met grondwetsartikels die in de volgende legislatuur kunnen herzien worden. Ze werd woensdag besproken in de Kamercommissie Grondwetsherziening en goedgekeurd. Donderdag staat de goedkeuring in de plenaire Kamer op de agenda. Dan stemt ook de Senaat erover. In de Senaatscommissie voor Institutionele Aangelegenheden werd de lijst met grondwetsartikels van de regering woensdag alvast zonder wijzigingen goedgekeurd.Woensdag keurde de plenaire Kamer de financiële steun aan Griekenland goed. België leent enkele miljarden aan het land. De steun was dinsdag al in de bevoegde Kamercommissie goedgekeurd. Verlenging anti-crisismaatregelenOok de verlenging van de anti-crisismaatregelen met drie maanden, tot eind september, werd woensdag in de Kamer goedgekeurd.Het gaat om een vorm van tijdelijke werkloosheid voor bedienden, een collectieve arbeidsduurvermindering en een individueel crisistijdskrediet. De maatregelen bevatten ook de betaling van een crisispremie voor ontslagen arbeiders.Donderdag moet de Kamer nog groen licht geven voor de begrotingscontrole. Ook de Senaat moet ze donderdag nog goedkeuren.Als alles volgens plan verloopt, worden de parlementaire werkzaamheden donderdagnamiddag of -avond afgerond en zijn er verkiezingen op 13 juni.