Dat melden L'Echo en De Tijd. Volgens het parket hebben Bellens en zijn toenmalige rechterhand bij Belgacom, Pierre-Eric Evrard, in 2005 het Belgacom-gebouw doelbewust te goedkoop verkocht. De nieuwe eigenaar werd de bvba Xelis Siva. Die vennootschap is mee opgericht door Edmée De Groeve. Bellens en Evrard zouden de prijs gedrukt hebben om van De Groeve en haar netwerk steun te krijgen voor de herbenoeming van Bellens aan het hoofd van Belgacom in 2009.

Het parket verdenkt vijf personen van misbruik van invloed: Bellens, Evrard, De Groeve, De Groeve's dochter Elke Maes en de betrokken architect M. D'Angelo. Voor De Groeve, Maes en D'Angelo komt daar ook misbruik van gemeenschapsgoederen en valsheid in geschrifte bij. Het parket vraagt de raadkamer de doorverwijzing naar de strafrechter. Als de raadkamer dat verzoek volgt, riskeren ze een boete of gevangenisstraf.

Bellens werd eind vorig jaar ontslagen bij Belgacom, omdat hij de regering Di Rupo geschoffeerd had. Dat gebeurde om dwingende redenen en dus kon hij fluiten naar zijn gouden parachute van 2 tot 2,4 miljoen euro. Bellens eiste vervolgens een schadevergoeding van 800.000 euro. (Belga/TV)

Dat melden L'Echo en De Tijd. Volgens het parket hebben Bellens en zijn toenmalige rechterhand bij Belgacom, Pierre-Eric Evrard, in 2005 het Belgacom-gebouw doelbewust te goedkoop verkocht. De nieuwe eigenaar werd de bvba Xelis Siva. Die vennootschap is mee opgericht door Edmée De Groeve. Bellens en Evrard zouden de prijs gedrukt hebben om van De Groeve en haar netwerk steun te krijgen voor de herbenoeming van Bellens aan het hoofd van Belgacom in 2009.Het parket verdenkt vijf personen van misbruik van invloed: Bellens, Evrard, De Groeve, De Groeve's dochter Elke Maes en de betrokken architect M. D'Angelo. Voor De Groeve, Maes en D'Angelo komt daar ook misbruik van gemeenschapsgoederen en valsheid in geschrifte bij. Het parket vraagt de raadkamer de doorverwijzing naar de strafrechter. Als de raadkamer dat verzoek volgt, riskeren ze een boete of gevangenisstraf.Bellens werd eind vorig jaar ontslagen bij Belgacom, omdat hij de regering Di Rupo geschoffeerd had. Dat gebeurde om dwingende redenen en dus kon hij fluiten naar zijn gouden parachute van 2 tot 2,4 miljoen euro. Bellens eiste vervolgens een schadevergoeding van 800.000 euro. (Belga/TV)