Het Brussels parket vraagt de raadkamer om voormalig Open VLD-staatssecretaris Pierer Chevalier naar de rechtbank te verwijzen op verdenking van schriftvervalsing, heling en witwassen.

Dat meldt De Standaard vrijdag. De zaak draait rond de relatie van advocaat Chevalier met zijn gewezen cliënt Jean-Claude LaCote (42), een Frans-Ivoriaanse oplichter.

LaCote is ook de hoofdverdachte van de moord op een Britse ingenieur, die eind mei 1996 werd vermoord in de duinen van De Haan.

La Cote zat in 1996 vier maanden in voorhechtenis in Brugge op verdenking van die moord. Zijn advocaat toen was Pierre Chevalier.

Bankrekening

De speurders ontdekten tijdens het moordonderzoek dat een deel van het verdachte oplichtingsgeld dat LaCote tussen rekeningen over de hele wereld verschoof om het wit te wassen ook passeerde langs een in januari 1998 geopende rekening bij de KBC in Assebroek (Brugge).

Die rekening was door Chevalier geopend op vraag van LaCote. De speurders achterhaalden dat in de loop van 1998 en 1999 in opdracht van LaCote op de rekening voor miljoenen Belgische franken, afkomstig van Lacotes oplichtingen, heen en weer werden geschoven.

Chevalier werd eind 2007 door de Brusselse onderzoeksrechter Thierry Freyne al in verdenking gesteld. De raadkamer buigt zich vanaf 18 juni over de zaak.

Chevalier zit nog in de Brugse gemeenteraad, maar oefent voor de rest geen politiek mandaat meer uit. Hij werkt in Congo voor de mijnbouwgroep van de Belgische zakenman George Forrest.

Het Brussels parket vraagt de raadkamer om voormalig Open VLD-staatssecretaris Pierer Chevalier naar de rechtbank te verwijzen op verdenking van schriftvervalsing, heling en witwassen.Dat meldt De Standaard vrijdag. De zaak draait rond de relatie van advocaat Chevalier met zijn gewezen cliënt Jean-Claude LaCote (42), een Frans-Ivoriaanse oplichter.LaCote is ook de hoofdverdachte van de moord op een Britse ingenieur, die eind mei 1996 werd vermoord in de duinen van De Haan. La Cote zat in 1996 vier maanden in voorhechtenis in Brugge op verdenking van die moord. Zijn advocaat toen was Pierre Chevalier. BankrekeningDe speurders ontdekten tijdens het moordonderzoek dat een deel van het verdachte oplichtingsgeld dat LaCote tussen rekeningen over de hele wereld verschoof om het wit te wassen ook passeerde langs een in januari 1998 geopende rekening bij de KBC in Assebroek (Brugge). Die rekening was door Chevalier geopend op vraag van LaCote. De speurders achterhaalden dat in de loop van 1998 en 1999 in opdracht van LaCote op de rekening voor miljoenen Belgische franken, afkomstig van Lacotes oplichtingen, heen en weer werden geschoven. Chevalier werd eind 2007 door de Brusselse onderzoeksrechter Thierry Freyne al in verdenking gesteld. De raadkamer buigt zich vanaf 18 juni over de zaak.Chevalier zit nog in de Brugse gemeenteraad, maar oefent voor de rest geen politiek mandaat meer uit. Hij werkt in Congo voor de mijnbouwgroep van de Belgische zakenman George Forrest.