Parket vraagt proces-verbaal voor Van Grieken nadat hij pepperspray bovenhaalde in VTM-studio

Tom Van Grieken © Belga

Het Antwerpse parket heeft de politie gevraagd om een proces-verbaal op te stellen over het voorval in de VTM-nieuwsstudio zondag waarbij Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken toonde dat hij een pepperspray bij zich had. Dat zeggen Het Laatste Nieuws en De Morgen en het parket bevestigt het nieuws. Pepperspray is een verboden wapen in ons land.

Van Grieken toonde de pepperspray in nasleep van het nieuws dat leden van Schild en Vrienden, onder wie VB-Kamerlid Dries Van Langenhove, worden doorverwezen naar de correctionele rechtbank voor inbreuken op de racisme- en de wapenwetgeving.

‘Het leek de afgelopen drie jaar alsof er een rechtse al-Qaida in de maak was, terwijl het om handel in pepperspray ging’, aldus Van Grieken. ‘Als dat verboden wapenbezit is, dan zal je veel mensen moeten veroordelen’. De VB-partijvoorzitter vindt naar eigen zeggen ‘dat elke vrouw in Vlaanderen pepperspray op zak moet hebben’ en zegt dat zijn partij zelf een voorstel zal indienen om pepperspray te legaliseren.

Of Van Grieken echt zal worden vervolgd voor de feiten, zal nog moeten blijken uit de verdere afhandeling van het incident. (Belga)

Partner Content