Het treinverkeer tussen Aarlen en Luxemburg is donderdagochtend weer vrijgegeven na het ongeval van woensdag. Het parket heeft haar eerste besluiten overgemaakt aan de NMBS. Volgens verschillende media zou één van de treinen een rood licht genegeerd hebben.

Woensdagavond omstreeks 18 uur botsten twee reizigerstreinen tegen elkaar even buiten het station van Aarlen. Een trein uit Luxemburg die het station binnenreed kwam in botsing met een trein die vertrok richting Luxemburg.

De Aarlense procureur Serge Lipzick maakte donderdagochtend bekend dat het parket haar onderzoek naar het ongeval na een nacht werk heeft afgerond en zijn eerste besluiten heeft overgemaakt aan de NMBS, dat een intern onderzoek zal voeren.

Lipzick kon zich nog niet uitspreken over de oorzaak van het ongeval, maar verschillende media melden dat één van de treinen die met elkaar in botsing kwamen een rood licht zou genegeerd hebben.

Zo meldde de VRT donderdagochtend uit goede bron vernomen te hebben dat de trein die vertrok uit het station van Aarlen door een rood licht reed.

Het treinverkeer tussen Aarlen en Luxemburg is donderdagochtend weer vrijgegeven na het ongeval van woensdag. Het parket heeft haar eerste besluiten overgemaakt aan de NMBS. Volgens verschillende media zou één van de treinen een rood licht genegeerd hebben.Woensdagavond omstreeks 18 uur botsten twee reizigerstreinen tegen elkaar even buiten het station van Aarlen. Een trein uit Luxemburg die het station binnenreed kwam in botsing met een trein die vertrok richting Luxemburg. De Aarlense procureur Serge Lipzick maakte donderdagochtend bekend dat het parket haar onderzoek naar het ongeval na een nacht werk heeft afgerond en zijn eerste besluiten heeft overgemaakt aan de NMBS, dat een intern onderzoek zal voeren.Lipzick kon zich nog niet uitspreken over de oorzaak van het ongeval, maar verschillende media melden dat één van de treinen die met elkaar in botsing kwamen een rood licht zou genegeerd hebben.Zo meldde de VRT donderdagochtend uit goede bron vernomen te hebben dat de trein die vertrok uit het station van Aarlen door een rood licht reed.